Eliberarea definitiva de experientele negative ale trecutului

1923

Ce nu este “in regula”?: Poti sa descoperi ce nu este in regula in lumea ta interioara  de indata ce recunosti faptul ca tu esti cel care-si creaza propria realitate. Adevarul este ca ai atras experientele negative in viata ta datorita credintelor negative subconstiente pe care le ai. Experienta negativa nu face altceva decat sa-ti atraga atentia cu privire la aceste credinte negative astfel incat sa le poti schimba si sa nu mai repeti aceasi experienta negativa inca o data. Aceasta este adevarata dezvoltare personala. Aduna-ti toate experientele negative prin care ai trecut si cauta numitorul comun din toate acestea. Cu siguranta vei descoperi ca una sau mai multe credinte limitative apar in mod repetat, indiferent ca este vorba de credinte precum “nu sunt indeajuns de bun”, “nu sunt indeajuns de destept”, “nu sunt indeajuns de atractiv” sau probabil credinta potrivit careia “bogatia materiala este doar pentru persoanele care au noroc”. Enumerarea acestor credinte limitative poate ocupa cateva pagini, lista este nesfarsita.

Gaseste Vinovatul: In cazul in care credinta negativa nu este evidenta la prima vedere, aminteste-ti cum te-ai simtit sau cum ai reactionat in timpul acelei experiente si porneste de acolo. Intreaba-te de ce ai reactionat si de ce te-ai simtit in acest fel. De asemenea, poti sa-ti examinezi obiceiurile zilnice, propriile frici si acele rezultate pe care vrei sa le eviti cu orice pret sau faptul ca esti prea atasat intr-un mod disperat de manifestarea anumitor lucruri materiale in viata ta. Credintele subconstiente ne conduc viata.

Creaza-ti o lista de credinte: Alternativ, creaza-ti o lista ale ambelor convingeri, atat cu cele pozitive cat si cu cele negative, despre tine si despre viata ta. Examineaza-ti toata aspectele vietii tale si scrie tot ceea ce-ti trece prin minte. Poti incepe cu “Eu sunt…” si poti continua cu “Relatiile sunt…”, “Dragostea este…”, “Viata este…” si asa mai departe. Cuvintele care apar pentru prima oara sunt de obicei cele mai exacte. Fii sincer cu tine insuti!

Comments are closed.