Cel de-al saselea simt al nostru este de o importanta asemanatoare, la fel de puteric si de benefic ca si celelalte cinci simturi ale noastre. In anumite situatii acesta este de o importanta mult mai mare, asa ca importanta dezvoltarii acestui simt nu poate fi neglijata sau lasata la voia intamplarii. Recunoasterea si dezvoltarea intutiei noastre adauga o cu totul noua dimensiune vietii noastre si ne ofera incredere in noi insine.
Fiecare dintre noi primim informatii prin intermediul intuitiei noastre in fiecare zi. Cu alte cuvinte, fiecare dintre noi suntem intuitivi. Este important sa retinem ca mesajele pe care le primim de cele mai multe ori sunt foarte subtile si de cele mai multe ori nu sunt recunoscute fara o pregatire anterioara. Iata cum iti poti dezvolta cel de-al saselea simt prin intermediul celorlalte simturi:
4. Simtul vazului
Atunci cand pasesti intr-o noua incapere, acorda-ti un moment de liniste si concentreaza-te asupra a ceea ce vezi imediat. Spre ce iti este indreptata atentia? Respira si priveste mobila, obiectele aflate pe mese si toate micile detalii ale acelei incaperi. Inchide ochii si incearca sa ti le amintesti vizual in mintea ta. Vei observa ca din ce vei privi incaperea mai mult cu ochii mintii, cu atat vei vedea mai multe detalii atunci cand vei deschide ochii. Destul de curand, vei avea un sentiment in legatura cu acea camera. Ce fel de incapere este si care crezi ca este personalitatea gazdei? In plus, prin intermediul celui de-al saselea simt poti sa privesti in ochii cuiva, la fel cum ai facut mai devreme, si sa simti daca acea persoana trece printr-o perioada de durere, de fericire, daca este sincera cu tine sau nu.
3. Simtul auditiv
Vei incepe sa recunosti vocea intuitiva a acestui simt atunci cand elimini, macar pentru cateva momente, suntele repetitive din viata ta, cum ar fi sunetul traficului de pe strada. Iesi in natura si asculta sunetul frunzelor care sunt miscate de bataia vantului si multitudinea de sunete pe care le auzi cantate de pasari. Inchide ochii si vei auzi din ce in ce mai mult. Prin adaugarea celui de-al saselea simt auzului tau vei putea auzi anumite sunete pe care nu credeai in acel moment ca le-ai putea auzi.
2. Simtul olfactiv
“Oservarea” atenta a mirosurilor subtile necesita practica, deoarece ne aflam in mod constant intr-o graba uriasa si intr-o incercare subconstienta de a evita constientizarea mirosurilor. Paseste afara in natura si doar prin intermediul mirosului, incearca sa simti daca pamantul este uscat sau umed. Asculta-ti intuitia atunci cand mirosul tau te previne sa faci ceva necugetat, cum ar fi simpla consumare a unui aliment care nu-ti surade.
1. Simtul kinestezic
Pielea noastra simte imediat atunci cand soarele s-a ascuns dupa un nor sau in cazul in care apare o briza usoara de vant si de ce nu, atunci cand cea mai mica insecta a aterizat pe ea. Emotiile uneori ne fac pielea de gaina. Simtul kinestezic al corpului nostru este mult mai puternic decat realizam majoritatea dintre noi. Nu tot disconfortul pe care-l simtim provine din corpului nostru. Uneori, este necesar sa ne gandim doar la disconfortul unei alte persoane si sa-l simtim ca fiind al nostru. De cele mai multe ori noi nu intelegem ca acela nu este propriul nostru disconfort. Corpul nostru asculta de mintea noastra subconstienta. Adesea ne intrebam de ce am reactionat fata de o anumita persoana incrucisandu-ne bratele sau de ce am dorit sa ne apropiem mai mult de ea. Ascultarea mesajelor pe care ti le transmite propriul tau corp si modul in care reactioneaza celelalte persoane te poate ajuta in foarte multe situatii diferite.