Eliberarea definitiva de experientele negative ale trecutului

372
.

Priveste-ti cu atentie credintele:  Este necesar sa-ti examinezi cu atentie propriile credinte deoarece o simpla credinta de genul “eu sunt o persoana competitiva” care pare nevinovata in aparenta, te poate influenta negativ deoarece te poate face sa te compari cu cei din jurul tau si sa experimentezi viata ca fiind un “castigator” sau un “pierzator”, ambele etichete mentale avand capacitatea de a te lipsi de propria ta putere autentica. De indata ce ai creat aceasta lista, iti va fi destul de usor sa potrivesti credintele negative experientelor negative. Pastreaza aceasta lista intr-un loc privat si noteaza toate convingerile negative pe care le descoperi pe parcurs si incearca sa le elimini sau sa le inlocuiesti. Foloseste-te de aceasta lista pentru a-ti evalua orice experienta din viata ta.

Ocupa-te de credintele tale: Gasind o credinta din spatele unei experiente negative, vei intelege motivul pentru care o percepi ca fiind negativa. Astfel, experienta poate deveni una pozitiva pentru ca ai invatat ceva despre tine, ceva ce te poate ajuta sa te schimbi. Chiar daca vei trece printr-o experienta asemanatoare vei observa imediat lectia si vei lua masurile necesare pentru a schimba credinta respectiva. Cea mai puternica si eficienta metoda prin care iti poti schimba credintele este prin re-programarea subconstientului tau folosindu-te de vizualizarea creativa, afirmatii si rugaciune si nu in ultimul rand prin realizarea faptului ca esti unul cu tot ceea ce exista. De indata ce-ti vei schimba credinta respectiva, experienta negativa nu se va mai repeta niciodata in viata ta.

Pasul Numarul 2 – Schimba-ti perceptia si traieste experienta schimbarilor

Poti sa-ti schimbi cu usurinta perceptia pe care o ai prin simpla recunoastere a faptului ca aceasta a fost formata in functie de convingerile si experientele trecutului. Intr-o stare relaxata, cu ochii inchisi, creaza imaginea mentala a unei experiente negative pe care doresti  sa o neutralizezi. Dintr-un punct de vedere obiectiv observa evenimentul respectiv, cum a inceput totul, cum te-ai simtit, cum s-a intamplat, de ce i-ai oferit o interpretare negativa si cum ai reactionat. In timp ce continui sa observi toata scena, observa modul in care credintele tale despre viata te-au facut sa etichetezi acea experienta ca fiind negativa.

.

Comments are closed.