Oamenii inteligenti emotional nu se enerveaza pentru ca urmeaza aceasta regula!

2028

 

Cunosti pe cineva care pare sa raspunda intotdeauna in mod adecvat in orice situatie, chiar si atunci cand emotiile sunt la limita? Sunt mari sanse ca persoana respectiva sa aiba o inteligenta emotionala ridicata. Inteligenta emotionala se refera la capacitatea unui individ de a citi cu acuratete si de a gestiona propriile emotii si pe cele ale altor oameni din jurul lor. Oamenii inteligenti emotional adesea raman calmi chiar si in cele mai agravante situatii si prin urmare, relatiile lor sunt armonioase. Aceasta este o tehnica folosita de acesti oameni inteligenti social.

Ori de cate ori te afli intr-o stituatie care provoaca un raspuns emotional extrem, ofera-ti 24 de ore inainte de a-ti face cunoscute opiniile si sentimentele tale. Atunci cand te afli sub presiune, sistemul nervos intervine si corpul tau este inundat cu adrenalina, cortizol si alte substante chimice care te impiedica sa actionezi intr-un mod rational. Oamenii inteligenti emotional stiu si persoanele care raman calme atunci cand sunt provocate se lupta pentru a-si controla sentimentele lor si actioneaza in consecinta. Ei stiu ca timpul este un instrument valoros in problemele de manipulare.

A-ti face timp pentru a procesa pe deplin emotiile si a privi imaginea de ansamblu te va impiedica sa te scalzi in frustrare, furie sau durere. Orice indemn spre o reactie instictuala se va disipain decurs de cateva ore sau uneori chiar secunde, iar apoi poti gandi cu atentie la modul urmator de a continua. Aceasta abordare a conflictelor si de rezolvare a problemelor poate contribui enorm in protejarea celor mai importnate relatii din viata ta de dispute inutile. Stand departe de persoana care te-a provocat, iti arati respectul atat pentru sentimentele lor cat si pentru gravitatea situatiei.

Asa ca data viitoar cand cineva te enerveaza, pur si simplu renunta la compania lor tim de 24 de ore, fara a face un tam-tam din asta si gandeste-te la situatie in ansamblul sau. Emotiile tale isi vor gasi solutionarea, permitandu-ti sa elaborezi un raspuns emotional la orice tip de problema.

Sursa