UN GHID COMPLET: atingerea ECHILIBRULUI EMOTIONAL

2015

Persoanele sanatoase din punct de vedere emotional isi controleaza foarte eficient emotiile si comportamentul. Aceste persoane sunt capabile sa faca fata eficient provocarilor vietii, sa construiasca relatii puternice si sa recupereze in urma esecurilor suferite. Dar, in acelasi mod in care este necesar sa depunem efortul pentru a ne mentine sanatatea fizica, in acelasi mod este necesar sa depunem efortul pentru a ne mentine si pentru a ne reface sanatatea psihica si emotionala in cazul in care aceasta este deteriorata. Imbunatatirea sanatatii emotionale se poate dovedi a fi o experienta plina de satisfactii, de care vor beneficia toate aspectele vietii tale.

Ce este sanatatea mentala sau sanatatea emotionala?

Sanatatea mentala sau emotionala se refera la starea dumneavoastra psihica generala, la bunastarea psihologica. Include modul in care te simti tu cu tine, calitatea relatiilor pe care le ai, abilitatea de a-ti gestiona sentimentele si modul in care reactionezi in fata dificultatilor.

O stare de sanatate mentala buna nu este reprezentata doar de absenta afectiunilor psihice. Sanatatea mentala sau sanatatea emotionala depaseste cu mult libertatea fata de afectiuni precum depresia, anxietatea sau alte probleme psihologice. Sanatatea mentala nu se refera la lipsa unor probleme psihologice, se refera la prezenta anumitor caracteristici pozitive. Intr-un mod similar, “nu ma simt rau” nu inseamna “ma simt bine”. Cu toate ca anumite persoane nu sunt sufocate de prezenta emotiilor negative, acestea au in continuare nevoie sa faca lucruri care le ofera o anumita stare de bine, cu scopul final de a atinge o stare de echilibru emotional.