Cinci erori de gandire care te impiedica sa fii puternic mental

1747

S-ar putea sa crezi ca gandurile sunt nesemnificative – vin si pleaca uneori intr-un mod nesemnificativ sau fara sens. Dar gandurile pe care le avem si felul in care gandim este mult mai important decat am putea crede.

Diferitele tipare de gandire si sisteme de credinte ne formeaza in  mod esential vietile si perspectiva, cum ii percepem pe ceilalti si lumea din jurul nostru.

Putem alege sa gandim pozitiv sau negativ asupra unui anumit subiect, dar, ca oameni, tendinta noastra este aceea de a ne indrepta catre negativ, ceea ce poate avea un efect negativ asupra sanatatii noastre mentale si nu numai.

Rezolvarea problemelor de gandire comune poate aduce beneficii pe tot pacursul vietii

Efortul de a constientiza tiparele de gandire negativa si incercarea de a le opri este un obicei dificil de implementat, dar nu imposibil. Poate fi greu sa anulezi o viata de gandire negativa. Dar daca iti dai seama ca gandurile tale se indreapta catre zona negativa, ar trebui neaparat sa te intrebi daca te ajuta cu adevarat.

In continuare vom analiza unele dintre cele mai comune  erori de gandire care nu-ti servesc la nimic. Este important sa analizezi pentru a vedea daca identifici unele dintre ele in cazul tau si sa faci din ziua de azi ziua in care vei incepe sa gandesti diferit.

#1. Interpretezi lucrurile la modul personal

Este firesc sa simti ca lumea se inverte in jurul tau, dar uneori gandirea noastra ne face sa vedem lucrurile doar din perspectiva noastra si de cum ne simtim in legatura cu o situatie.  Daca cineva de la serviciu este rece fata de tine, presupui brusc ca este ceva gresit cu tine sau ca ai facut ceva gresit. Daca prietenul tau nu-ti trimite imediat sms inapoi, atunci probabil este suparat pe tine dintr-un anumit motiv.

Ingrijorarea si gandurile negative iti afecteaza creierul in mod negativ – Iata cum!

Dar, de cele mai multe ori asta nu are nimic de-a face cu tine, ci mai mult de-a face cu ei. Nu te grabi sa sari la concluzia ca totul are legatura cu tine si incearca sa intelegi faptul ca alti oameni trec prin diferite emotii negative care nu au legatura cu tine. Atunci cand se intampla astfel de situatii, incearca sa-ti amintesti ca alti factori pot influenta reactia unei alte persoane.