Fiecare adult ar trebui sa-si reaminteasca copilaria!

1666

Probabil iti amintesti citatul “Toti adultii au fost candva copii…dar numai putini dintre ei isi mai amintesc.” din celebra carte Micul Print, dar te-ai oprit vreodata cateva momente sa reflectezi asupra celor spuse? Cand ai stat ultima oara jos lasandu-te coplesit de amintirile placute ale copilariei tale? Cand ti-ai dorit sa fii ultima oara din nou copil? Iata cateva lucruri pe care obisnuiai sa le faci cand erai mic si pe care ar trebui sa le faci in continuare, chiar daca esti adult:

#1. Obisnuiai sa fii entuziasmat la culme pentru lucrurile pe care consideri ca ti se cuvin acum. Cand te-ai oprit ultima oara pentru a aprecia frumusetea ploii?

#2. Nu cunosteai ce este aia “inhibitie”. Te bateai cu zapada, te dadeai cu sania pe dealuri cu o sanie improvizata si mancai zapada. Cand ai facut ultima data ceva fara stai prea mult pe ganduri?

#3. Te luptai pentru a face ceea ce-ti doresti cu adevarat. Pasiunea pentru viata iti curgea prin vene in fiecare moment.

#4. Cel mai mic lucru bun care ti se intampla era asemenea unei zile de Craciun. Acum se pare ca micile lucruri bune care ti se intampla trec neobservate.

#5. Ziua ta era scuza perfecta pentru a manca tot tortul si toata ciocolata pe care ti-o doreai. Era cea mai tare zi a anului. Ziua in care te-ai nascut ar trebui sa-ti aduca in continuare aceasi fericire. Sarbatoreste-te pe tine insuti!

#6. Atunci cand cineva avea curajul sa-ti spuna ca nu poti face ceva, faceai tot ceea ce iti statea in putinta sa ii demonstrezi contrariul. Probabil ca alpinismul prin copaci nu era cea mai buna idee, dar acelasi principiu ar trebui sa-l aplici si acum.

#7. Citeai tot ceea ce-ti pica in mana. Cand a fost ultima data cand ai citit ceva ce nu era o lista de activitati zilnice?

#8. Mancai orice atata timp cat era delicios. Este in regula sa te bucuri din cand in cand de alimentele care te fac fericit. Viata este scurta.

#9. Aveai vise mari, nelimitate. Iti amintesti zilele in care iti doreai sa fii medic ziua si spion noaptea?

#10. Credeai in Mos Craciun, in unicorni si in miracole. Acestea exista in continuare, dar ai incetat tu sa mai crezi in ele.

#11. Desenele animate erau momentul preferat al zilei. Era ceva special referitor la momentele in care radeai pana te durea stomacul. Cand ai ras ultima oara astfel?

#12. Cantai cat te tineau plamani, indiferent de ceea ce credeau despre tine ceilalti. A fost foarte distractiv atunci, dar ar putea fi foarte terapeutic acum.

#13. Dansai ca si cand nu te privea nimeni si te eliberai rapid de toate lucrurile care te intristau. De ce nu ai face asta si acum?

#14. Obisnuiai sa te relaxezi si sa admiri minute in sir desenele pe care tocmai le-ai realizat. Cand ai apreciat ultima oara cu adevarat ceva ce ai realizat?

#15. Obisnuiai sa le faci cunoscut celor apropiati faptul ca ii iubesti de cateva ori pe zi. Viata este scurta, iar oamenii pe care ii iubesti ar trebui sa auda cat de mult ii iubesti ori de cate ori ai aceasta ocazie.

#16. Singura ta grija era….de fapt, nu era nici macar una singura. Iti mai amintesti din cand in cand ca este momentul sa incetinesti un pic si sa nu te mai ingrijorezi atat de mult zi de zi?

#17. Iti placea sa dansezi in ploaie cu picioarele goale, fara pelerina de ploaie. Nici macar nu te interesa daca urma sa fii racit ziua urmatoare. Mirosul de ploaie pe pielea ta si momentele acelea speciale erau mult mai importante decat o banala raceala.

#18. Purtai haine care te faceau cu adevarat sa fii fericit si alergai unde vroiai fara sa-ti pese de ceea ce cred ceilalti oameni despre tine. Pentru tine stilul obisnuia sa fie cine erai tu cu adevarat, nu ceea ce facea toata lumea.

#19. Te rasuceai in cercuri pana in momentul in care simteai ca lumea scapa de sub control. Iti amintesti cum este sa te eliberezi si sa nu mai cunosti semnificatia cuvantului “control”?

#20. Dar, mai presus de toate cele de mai sus, aveai timp. Aveai timp pentru prietenii tai cei mai buni, pentru activitatile tale preferate. Si acum ai timp, tot ceea ce trebuie sa faci este sa-ti faci.