Atunci cand esti bolnav, ce faci? Probabil ca faci ceea ce fac majoritatea oamenilor, adica suna medicul la primul stranut sau probabil dai o fuga pana la farmacie pentru a-ti “bombarda” ulterior stomacul cu niste chimicale, doar asa, “preventiv”. Din fericire, exista foarte multe antibiotice naturale pe care le poti gasi in bucataria ta, iar beneficiile acestora au fost aprobate de catre industria medicala conventionala. In plus, spre deosebire de antibioticele conventionale, acestea nu au o lunga lista de efecte secundare pe prospect.
Iata care sunt cele CINCI antibiotice naturale care se afla deja in bucataria ta:
5. Mierea
Printre cele mai uimitoare antibiotice naturale, mierea este un aliment foarte cunoscut datorita proprietatilor sale atibacteriene. Un studiu publicat in revista de specialitate “Microbiology” demonstreaza ca mierea, in special cea de Manuka, poate elimina foarte rapid un streptococ (Streptococcus pyogenes) care inhiba vindecarea ranilor. Alte studii demonstreaza ca mierea ar putea fi raspunsul si in fata altor bacterii rezistente la medicamente precum MRSA. Mierea este un puternic antibiotic natural.
4. Turmeric
Condimentul galben stralucitor ce-i ofera curry-ului culoarea bogata si aroma deosebita, depaseste cu mult scopurile culinare, avand foarte multe proprietati de vindecare uimitoare. MRSA se formeaza adesea in rani sau furuncule. Turmericul actioneaza ca un agent antibacterian si poate fi administrat atat intern cat si extern, aplicat direct pe piele. Poti prepara o pasta de turmeric prin adaugarea de apa si de miere de manuka, pe care sa o aplici apoi direct pe zona infectata.
3. Echinaceea
Echinaceea este o planta cu o capacitate extraordinara de vindecare. Aceasta a devenit atat de acceptata ca tratament naturist incat o poti gasi in continutul unora dintre cele mai comercializate ceaiuri. Unul dintre cele mai recente studii publicate cu privire la puterea acestei plante, a constatat ca persoanele care au consumat ceaiuri de echinaceea vreme de pana la 3 luni au avut o incidenta mult mai mica a racelilor in comparatie cu un alt grup de control, aceasta incidenta fiind redusa cu pana la 26%. Mai mult decat atat, din cercetari a reiesit ca aceasta planta are efecte similare si asupra virusului gripal. Cu toate acestea, medicina naturista recomanda ca aceasta planta sa fie folosita mai degraba ca o metoda de prevenire, decat ca un tratament.
2. Usturoiul
Usturoiul este recunoscut ca fiind un antibiotic natural si nu in ultimul rand pentru puterea sa de a lupta impotriva cancerului. Usturoiul, de asemenea, poate lupta si impotriva virusurilor simple, cum ar fi raceala. Compusul din usturoi responsabil pentru mirosul si beneficiile sale este alicina. Se pare ca un miligram de alicina este la fel de potent ca de 15 ori cantitatea de penicilina. Alicina protejeaza organismul impotriva parazitiilor, infectiilor fungice, virusurilor si bacteriilor.
1. Oregano / Ulei de oregano
Acest ulei spirijina pierderea in greutate, imbunatateste digestia si nu numai. Unul dintre cele mai notabile beneficii este capacitatea acestuia de a lupta impotriva infectiilor. Carvracolul, un fenol prezent in acest ulei, ucide eficient bacteriile si boala care cauzeaza acele infectii. De asemenea, a arata rezultate bune si in tratamentul infectiilor sistemului digestiv precum si in tratamentul impotriva candidozei.