Cinci erori de gandire care te impiedica sa fii puternic mental

1763

#4. Jocul vinovatiei

Cand avem reactii emotionale negative, putem foarte usor sa dam vina pe ceilalti. Dar numai noi putem sa fim responsabili pentru modul in care reactionam la oameni si situatii. Nu-i face responsabili pe alti oameni – nimeni nu ne poate face sa ne simtim asa cum ne simtim, cu exceptia noastra. De indata ce intelegi asta, relatiile tale cu ceilalti se vor imbunatati semnificativ.

#5. Nevoia de a avea intotdeauna dreptate

Aceasta este o trasatura extrem de comuna in multi dintre noi. De cate ori te simti frustrat ca cineva are o opinie sau o perspectiva diferita de a ta? Aceasta nevoie constanta de a demonstra ca ai dreptate si ca ei gresesc este o mentalitate care poate fi schimbata.

ZECE motive care te vor face sa-ti notezi gandurile si trairile intr-un jurnal

Intelegerea faptului ca fiecare dintre noi trecem prin viata cu diferite provocari, experiente si perspective este ceea ce face din aceasta lume un loc interesant. Constientizeaza modul in care ii faci pe altii sa se simta atunci cand iti exprimi opinia si respecta atitudinea lor. Nu simti ca trebuie sa ai intotdeauna dreptate, pentru ca uneori s-ar putea sa nu ai.

Asadar, amintesteti, felul in care gandim are o influenta mult mai mare asupra vietii noastre decat am crede. Modificarea tiparelor de gandire negativa reprezinta un pas imens spre crearea unei mentalitati si a unei perspective mai pozitive spre beneficiul tau si al celorlalti.