Cele ZECE caractestici ale unui sistem digestiv nesanatos

1036

In cadrul medicinei alternative este acceptat pe deplin faptul ca fiecare sistem al organismului se afla intr-o stransa legatura cu celelalte sisteme. Sistemul tau digestiv si cel endocrin, de exemplu, nu sunt independente.

Atunci cand sistemul digestiv sufera de anumite afectiuni, astfel, pot sa-si faca aparitia, in consecinta, mult mai multe afectiuni in afara durerilor de stomac, flatulentelor, balonarii sau indigestiei. Deoarece aproximativ 60-80% din sistemul imunitar este localizat la nivel intestinal, dezechilibrele intestinale se afla intr-o stransa legatura cu dezechilibrele hormonale, cu bolile autoimune, cu fibromialgia, cu anxietatea, cu depresia si cu multe alte probleme cronice de sanatate.

Sanatatea digestiva este poarta de acces catre o stare buna de sanatate generala, iar primul pas in recapatarea starii de sanatate este reprezentat de imbunatatirea sanatatii digestive. Acest program reprezinta o abordare simpla care are ca scop restabilirea echilibrului la nivelul sistemului digestiv.

Cele ZECE caractestici ale unui sistem digestiv nesanatos:

1. Probleme digestive – balonare, flatulente, indigestii;

2. Alergii alimentare sau sensibilitati;

3. Anxietate;

4. Depresie;

5. Modificari de dispozitie, iritabilitate;

6. Afectiuni ale pielii – eczeme, acnee rozacee;

7. Diabet;

8. Boli autoimune;

9. Infectii frecvente;

10. Capacitate de memorare si de concentrare slaba;

Programul pentru restabilirea echilibrului la nivelul sistemului digesiv:

1. Ideparteaza

Scopul este acela de a elimina toti factorii care afecteaza in mod negativ mediul sistemului digestiv, cum ar fi alimentele inflamatorii, infectiile, alcoolul, cafeina sau consumul de medicamente.

Alimentele inflamatorii, cum ar fi glutenul, lactatele, porumbul, soia, ouale si zaharul pot produce sensibilitati alimentare. Este recomadanta o dieta de eliminare ca punct de plecare pentru a identifica alimentele care reprezinta o problema in cazul tau, vreme in care elimini anumite alimente rand pe rand din dieta ta timp de doua saptamani, pentru ca apoi sa le incluzi din noi in dieta, cu scopul de a observa raspunsul organismului tau.

Infectiile pot fi cauzate de paraziti, de bacterii sau de infectii fungice. O analiza medicala amanuntita este esentiala pentru determinarea nivelul de bacterii bune, precum si prezenta oricaror infectii ce pot fi prezente. Eliminarea infectiilor poate necesita un tratament pe baza de plante medicinale, medicamente antifungice sau chiar antibiotice.

2. Inlocuieste

Foarte multe dintre elementele (enzimele digestive)  necesare pentru o buna digestive si pentru o absorbtie eficienta au fost cu siguranta epuizate prin dieta, medicamente, boli sau imbatranire, asa ca este necesar ca nivelul acestor sa fie restabilit.

3. Adauga

Restabilirea nivelulu de baterii benefice este un pas crucial. Acest lucru poate fi realizat prin administrarea unui supliment probioti de calitate care contine bacterii benefice. Este recomandat administarea unui numar de 25-100 de miliarde de unitati zilnic. De asemenea, consumul alimentelor foarte bogate in fibre este foarte important.

4. Repara

Asigurarea nutrientilor necesari cu scopul de a restabili un echilibru la nivel intestinal este un pas esential. Unul dintre suplimentele mele preferate este L-glutamina, un aminoacid care sprijina intinerirea mucoasei peretelui intestinal. Alte elemente nutritive importante includ zinc, omega3, vitamina A, C si E, precum si plante medicinale, cum ar fi aloe vera.