Cele SASE tipuri de obezitate dovedite stiintific si solutionarea lor

1113

Oamenii de stiinta au identificat sase tipuri diferite de obezitate in functie de anumiti factori specifici si ne ofera solutia la fiecare tip de obezitate in parte.

Aceasta este o lista cu toate cele sase tipuri diferite de obezitate si solutionarea acestora.

01

#1. Obezitatea alimentara

Acest tip de obezitate este cauzat de consumul excesiv de alimente si lichide. Se manifesta sub forma unui stomac proeminent si sub forma de grasime in partea superioara a corpului.

Solutia la aceasta forma de obezitate este simpla, si anume reducerea cantitatii de alimente si de zahar. De asemenea, vi se recomanda sa practicati exercitii fizice cel putin 30 de minute in fiecare zi.

#2. Obezitatea “stomacului nervos”

Principalii vinovati pentru acest tip de obezitate sunt anxietatea si stresul.  Chiar si depresia sau consumul excesiv de dulciuri poate cauza acest tip de obezitate.

Solutia la acest tip de obezitate este reprezentata de controlarea activitatilor fizice cu scopul de a gestiona anxietatea si de a reduce stresul

#3. Obezitatea cauzat de gluten

Acest tip de obezitate este mai intalnit in randul femeilor, in special in timpul adolescentei, menopauzei, sau ori de cate ori exista un dezechilibru hormonal.

In cazul in care dorim sa scapam de acest tip de obezitate ni se recomanda sa nu petrecem mult prea mult timp asezati in acelasi lor, sa practicam exercitii fizice cu greutati in mod regulat si sa evitam consumul de alcool si fumatul.

#4. Obezitatea metabolica

Acest tip de obezitate este caracterizat de un stomac foarte mare in dimensiuni, care arata asemenea unui balon mare. Iti poate crea impresia ca toata grasimea corpului este acumulata la nivelul stomacului. Acest tip de obezitate poate provoca probleme de respiratie persoanelor care consuma bauturi alcoolice, motiv pentru care se recomanda evitarea acestor bauturi.

#5. Obezitatea sanguina

Acest tip de obezitate se refera la obezitatea care apare ca rezultat al unei proaste circulatii sanguine. De cele mai multe ori acest tip de obezitate este mostenit. Aceasta obezitate este comuna in timpul sarcinii si in randul persoanelor cu picioare umflate. Cea mai buna solutie la acest tip de obezitate este reprezentata de practicarea exercitiilor fizice, de plimbare si de urcatul scarilor.

#6. Obezitatea ca rezultat al lipsei de activitate

Acesta este genul de obezitate care afecteaza parti ale corpului care au fost odata foarte active. Este comuna in randul persoanelor care obisnuiau sa practice exercitii fizice foarte riguroase, dar la care au renuntat. In cazul in care suferi de acest tip de obezitate, evitarea alimentelor foarte bogate din punct de vedere caloric, timp de o perioada mai lunga de timp, iti poate ajuta organismul sa arda grasimea prin accelerarea metabolismului.