Cele ZECE beneficii uimitoare ale polenului de albine

1399

Polenul de albine este un remediu utilizat de catre medicina holista in intreaga lume. Din pacate, numarul mare de utilizari al polenului este adesea trecut cu vederea.

Ce este polenul?

Polenul de albine este produs de albine si reprezinta hrana tinerelor albine. Acesta este considerat a fi unul dintre alimentele cele mai complete ale naturii, deoarece contine aproape toate substantele nutritive necesare organismului. Polenul de albine este foarte bogat in proteine (40%), aminoacizi liberi, vitamine si acid folic.

Polenul de albine este un aliment complet si contine multe elemente pe care produsele de origine animala nu le poseda. Polenul de albine este mai bogat in proteine decat orice alta sursa de hrana de origine animala.

Este important sa precizam ca pentru o singura lingurita de polen de albine, o albina lucreaza opt ore pe zi, aceasta cantitate de polen fiind adunata intr-o perioada de aproximativ o luna de zile. Cu toate ca exista mult mai multe beneficii oferite de acest aliment complet, iata care sunt principalele ZECE beneficii uimitoare ale polenului de albine:

1. Energizant

Gama elementelor nutritive pe care le intalnim in continutul polenului de albine face din acesta un excelent energizant natural. Carbohidratii, proteinele si vitaminele din complexul B iti vor asigura energia necesara intreaga zi, vor lupta impotriva oboselii si vor creste rezistenta organismului.

2. Sanatatea pielii

Polenul de albine este adesea utilizat in continutul produselor topice care au scopul de a trata bolile inflamatorii si iritatiile pielii, cum ar fi psoriazisul sau eczemele.Aminoacizii si vitaminele intalnite continutul polenului de albine protejeaza pielea si ajuta la regenerarea celulelor.

3. Sistemul respirator

Polenul de albine contine o cantitate mare de antioxidanti ce pot avea un efect anti-inflamator asupra tesuturilor plamanilor, prevenind astfel aparitia afectiunilor pulmonare si a astmului.

4. Tratarea alergiilor

Polenul reduce prezenta histaminei, ameliorand astfel foarte multe categorii de alergi. In cadrul unui studiu a fost prezentata o reducere cu pana la 94% in cazul simtomelor alergice in cazul pacientilor care au fost tratati cu polen pe cale orala. Acest studiu confirma faptul ca polenul de albine este un eficient tratament impotriva unei game largi de afectiuni respiratorii.

5. Sistemul digestiv

In afara continutului de vitamine, minerale si proteine, polenul de albine contine enzime care pot sprijini procesul de digestie. Enzimele sprijina organismul in obtinerea tuturor substantelor nutritive din alimentele pe care le consumi.

6. Stimuleaza sistemul imunitar

Polenul este foarte bun pentru flora intestinala si, prin urmare, sprijina in mod direct sistemul imunitar. Potrivit expertilor in medicina holistica, polenul de albine are proprietati antibiotice care pot ajuta la protejarea organismului impotriva infectiilor bacteriene si fungice. De asemenea, este foarte bogat in antioxidanti care previn in mod direct oxidarea celulelor, fenomen cauzat de radicalii liberi.

7. Trateaza dependentele

Polenul de albine este folosit de catre medicina holistica cu scopul de a inhiba poftele alimentare si de a vindeca dependentele. Unul dintre aceste beneficii poate fi cu usurinta observat de persoanele care doresc sa scape de kilogramele in plus.

8. Sprijina sistemul cardiovascular

Polenul de albine contine o foarte mare cantitate de rutin; acesta este un bioflavanoid antioxidant care ajuta la intarirea capilarelor, a vaselor sanguine, are capacitatea de a trata afectiunile circulatorii si corecteaza nivelul colesterolului. Puterile sale anti-coagulante pot preveni aparitia atacurilor de cord si a accidentelor vasculare cerebrale.

9. Sanatatea prostatei

Barbatii care sufera de hiperplazie benigna de prostata isi pot gasi usurarea prin utilizarea polenului de albine. Polenul de albine poate ajuta la reducerea inflamatiei si poate reduce impulsurile frecvente de a urina.

10. Inferitilitate

Polenul de albine stimuleaza si reface functia ovariana si prin urmare, poate fi utilizat cu scopul de a  accelera sarcina. In plus, polenul de albine este un foarte eficient afrodisiac.

Cum ar trebui consumat polenul de albine?

Polenul este un aliment care actioneaza mult mai rapid atunci cand este consumat in timpul mesei si mai ales impreuna cu fructe, caz in care poate efectua o usoara curatare a florei intestinale.

Este recomandata administrarea unei linguri de polen la micul dejun, de preferat impreuna cu o bucata de fruct, deoarece hemiceluloza stimuleaza activitatea polenului.