Cannabisul vindeca cancerul iar aceste 20 de studii medicale o demonstreaza pe deplin

1394

Cannabisul a facut destul de mult zgomot in ultima vreme. Mai multe state de pe teritorul Statelor Unite ale Americii si alte state din intreaga lume au legalizat marjuana medicala cu succces, iar Parlmentul din Uruguay a votat recent comercializarea acestui medicament in conditii legale. Aceasta este o veste buna deparece beneficiile asupra sanatatii sunt vaste, din ce in ce mai multe studii medicale si stiintifice confirmand acest lucru.

Pe de alta parte, argumentele impotriva consumului de marijuana ar fi, de obicei, publicate in revistele de specialitate, dar ,cu toate acestea, aceste publicatii nu prezinta dovezi stiintifice care sa sustina afectele nocive pe care le are aceasta planta asupra sanatatii. Toate evaluarile psihologice desfasurate in urma consumului de canabis se bazeaza in mare parte pe ipoteze, sugestii si observatii. Atunci cand acceptam stiinta reala din spatele acestei plante, beneficiile pentru sanatate pot fi coplesitoare.

Sa aruncam o privire asupra stiintei medicale din spatele Cannabisului. Desi cannabisul si-a dovedit eficacitatea intr-o gama foarte larga de afectiuni, acest articol se va concentra in principal asupra eficientei in tratamentul cancerului. Din datele pe care le prezinta ultimele studii in acest domeniu, canabinoizii sunt unele dintre cele mai eficiente substante in lupta impotriva cancerului care exista la ora actuala. Receptorii canabinoizi ai organismului uman sunt activati de compusii care se regasesc in aceasta planta, canabinolul si alti constituenti activi ai cannabisului.  Organismul uman produce in mod natural compusi denumiti endocanabinoizi, substante care au un rol in multe dintre procesele organismului, printre care intarirea sistemului imunitar si regenerarea celulara. Este important sa retinem ca aceste substente denumite canabinoizi pot fi regasite atat in canepa, cat si in cannabis. Una dintre principalele diferente dintre canepa si canabis este reprezentata de cantitatea de substanta activa THC, canepa avand un continut de 0.3%, iar canabisul are un continut mult mai mare. Din punct de vedere tehnic, aceste plante fac parte din aceasi familie. Cu toate ca nu fiecare tulpina de canabis are acelasi efect, tot mai multi pacienti sunt videcati in urma utilizarii tratamentelor pe baza de cannabis.

Cancerul de creier

1. Un studiu publicat in British Journal of Cancer, realizat de Departamentul de Biochimie si Biologie Moleculara de la Universitatea Complutense din Madrid a stabilt ca tetrahidrocanabinolul (THC) si alte canabinoide inhiba dezvoltarea tumorilor. Administrarea s-a desfasurat in conditii de siguranta si nu s-au constatat efecte psihoactive.  THC-ul a avut capacitatea de a reduce celulele tumorale in doi dintre cei noua pacienti supusi testelor.

2. Un studiu publicat in “Journal of Neuroscience” a examinat evenimentele biochimice in ambele leziuni neuronale acute si in cazul bolilor lent progresive, neurodegenerative. Oamenii de stiinta au efectuat un studiu de imagistica prin rezonanta magnetica, care priveste actiunea thc-ului si au constatat ca acesta a redus prejudiciile neuronale in cazul sobolanilor de laborator. Acest studiu indica faptul ca aceste substante denumite canabinoizi pot proteja creierul impotriva neurodegenerarii.

3. Un studiu publicat in Revista de Farmacologie si Terapie Experimentala a recunoscut faptul ca substantele denumite canabinoizi pot avea proprietati antitumorale. Acest studiu a examinat efectul pe care-l are compusul psihoactiv non-canabinoid CBD asupra celulelor tumorale. Administrarea canabinoizilor a produs o scadere semnificativa in activitatea de dezvoltare a acestor celule. Studiul a concluzionat ca aceasta substanta are capacitatea de a avea un efect antitumoral semnificativ.

4. Un studiu publicat in revista “Molecular Cancer Therapeutics” descrie modul in care tumorile cerebrale sunt foarte rezistente la tratamentele actuale impotriva cancerului, ceea ce inseamna ca este esential sa descoperim noi metode de lupta impotriva acestei boli. Acest studiu a demonstrat inversarea activitatilor tumorale in cazul gliobstomului multiform.

Cancerul de san

5. Un studiu publicat in “US National Library of Medicine”, realizat de centrul “Pacific Medical” din California a demonstrat efectul de inhibare al proliferarii celulelor cancerului de san umane. De asemenea, au demonstrat faptul ca CBD-ul reduce semnificativ masa tumorala.

6. Un studiu publicat in Revista de Farmacologie si Terapii Experimentale a stabilit ca THC-ul, precum si alti canabinoizi au redus drastic dezvoltarea celulelor cancerului de san. Acest studiu a confirmat eficienta si potenta acestor compusi.

7. Un studiu publicat in “Journal of Molecular Cancer” a demonstrat efectul pe care-l are THC-ul asupra dezvoltarii tumorilor. Acest studiu a stabilit ca substenele active din cannabis inhiba proliferarea celulelor canceroase, induc apoptoza acestora si afecteaza  angiogeneza tumorala. Acesta este un studiu care ofera dovezi puternice pentru utilizarea terapiilor bazate pe canabinoizi care au ca scop tratamentul cancerului de san.

8. Un studiu publicat in “Proceedings”, revista Academiei Nationale de Stiinte din Statele Unite ale Americii (PNAS), a stabilit ca substantele active din cannabis inhiba proliferarea celulelor cancerului de san.

Cancerul Pulmonar

9. Un studiu publicat in revista “Oncogene”, revista Scolii Medicale Experimentale Harvard a determinat faptul ca THC-ul  inhiba factorul de crestetere epitelial indus de cancerul pulmonar. Acestia continua si sustin ca aceasta substanta ar trebui sa fie cercetata mult mai detaliat cu scopul de a dezvolta noi molecule terapeutice care pot controla cresterea si metastazele cancerului pulmonar.

10. Un studiu publicat de catre Institutul de Farmacologie si Toxicologie, care poate fi regasit in arhivele Biblotecii Nationale de Medicina din S.U.A. a determinat ca substantele active din cannabis au capacitatea de a inhiba invazia celulelor cancerului pulmonar.

11. Un studiu realizat de Scoala Medicala Experimenta Harvard a investigat rolul receptorilor canabinoizi in cazul celulelor cancerului pulmonar. Acestia au determinat eficacitatea acestora si sustin utilizarea tratamentului impotriva cancerului pulmonar.

Cancerul de Prostata

12. Un studiu publicat regasit in arhivele Biblotecii Nationale de Medicina din S.U.A. ilustreaza o scadere in numarul de celule canceroase prostatice actionata de receptorii canabinoizi.

13. Mai multe studii regasite in arhivele Biblotecii Nationale de Medicina din S.U.A. dovedesc eficacitatea tratamentului pe baza de cannabis asupra cancerului de prostata.

14. Un alt studiu pe care-l regasim in cadrul aceleiasi institutii a determinat ca testarea clinica a CBD-ului impotriva cancerului de prostata este o necesitate. Canabinoidul a inhibat semnificativ viabilitatea celulelor canceroase.

Cancerul de sange

15. Un studiu publicat in revista “Molecular Pharmacology” a demonstrat recent faptul ca substantele canabinoide induc apoptoza celulelor cancerului de sange. Studiul a fost sustinut de subventiile Societatii Suedeze de Cancer, de Consiliul de Cercetare Suedez si de Societatea de Cancer din Stockholm.

16. Un studiu publicat in revista “International Journal of Cancer”, de asemenea, a stabilit si a ilustrat actiunea pe care o au canabinoidele asupra dezvoltarii diferitelor tipuri de cancer, printre care si cancerul de sange.

17. Un studiu publicat de catre Institutul de Farmacologie si Toxicologie din Virginia, care poate fi regasit in arhivele Biblotecii Nationale de Medicina din S.U.A., a stabilit faptul ca substantele active din cannabis au capacitatea de a induce apoptoza celulelor leucemice.

Cancerul oral

18. Un studiu pe care-l regasim in arhivele Biblotecii Nationale de Medicina din S.U.A. aratat faptul ca substantele active din cannabis sunt inhibitori puternici ai respiratiei celulare canceroase si sunt toxici pentru tumorile orale maligne.

Cancerul de ficat

19. Un studiu pe care-l regasim in arhivele Biblotecii Nationale de Medicina din S.U.A a stabilit ca THC-ul reduce viabilitatea celulelor cancerului hipatic si inhiba dezvoltarea acestora.

Cancerul pancreatic

20. Un studiu publicat in “American Journal of Cancer” a stabilit faptul ca THC-ul a indus apoptoza celulelor cancerului pancreatic si proliferarea acestora.