Vampirii emotionali si armele noastre spirituale

1543

Majoritatea dintre noi avem de a face cu oameni care te fac sa te opresti un pic si sa te intrebi “Chiar au facut acel lucru?” sau “Chiar a spus asa ceva?”. De cele mai multe ori ramai doar cu intrebarea si cu realizarea ignorantei emanate de anumite persoane din jurul tau.

Atunci cand o alta persoana va apostrofeaza, va tradeaza increderea sau va ignora umanitatea din voi, aveti toate motivele sa va simtiti prost, tocmai ati primit o lovitura sub centura. De fapt, chiar va puteti simti energia cum scade atunci cand astfel de situatii au loc. Dintr-o data te simti lipsit de putere. Atunci cand se intampla acest lucru, acea persoana tocmai ti-a furat o mare parte din energia ta vitala. Daca aceste episoade se petrec destul de des, nu o sa dureze foarte mult timp si o sa va simtiti epuizati din punct de vedere al energiei fizice si psihice. Aceste persoane sunt aceleasi persoane care iti inhiba progresul in plan fizic si in plan spiritual. Acestia sunt maestrii in arta livrarii argumentelor irationale si nu mai contenesc cu insultele atunci cand intorci spatele. Acestia sunt vampirii energetici ai lumii in care traim. Acestia sunt peste tot.

Vampirii energetici extrag, intr-un mod inconstient, o mare parte din energia ta vitala si-ti secatuiesc rezistenta si toleranta intr-o maniera continua. De fiecare data, in jurul acestor persoane te simti nesigur si plin de tensiune interioara si nu sunt rare cazurile in care acestia au un efect asupra starii tale interioare chiar si prin intermediul telefonului.

Atunci cand vei invata modalitate corecta de a te comporta in relatiile cu astfel de persoane, te vei simti mai bine, vei emana optimism in jurul tau si vei fi mai sanatos.

Iata cum poti sa te comporti fata de aceste persoane dificile:

Pasul 1: Nu mai juca jocul lor

In loc sa le oferi initiativa de a seta tonul conversatiei, situatie in care te vei afla in jocul lor si in dramele lor meschine, trebuie sa iei initiativa si sa stabilesti tema si directia tuturor interactiunilor.

Sa presupunem ca unul dintre colegii dumneavoastra de munca este o una dintre aceste persoane in jurul careia simti cum energia ta interioara o ia la vale. Acesta cauta tot timpul sa scormoneasca printre ideile tale si te face in mod constant sa te simti rau.

Iata ce trebuie sa faci:

Nu rezista situatiei si nu le rezista afirmatiilor. Nu intra in argumente si nu adopta o pozitie defensiva, nici macar sa nu incerci sa le spui ca se insala. De indata ce faceti acest lucru si interactionati cu acestia in mod direct, deja va aflati in jocul si in interiorul scenariului de tip drama pe care acestia l-au creat. Acestia sunt constienti sau nu de faptul ca sunt doar niste persoane triste si patetice datorita faptului ca isi petrec timpul si depun efortul in incercarea de a va aduce jos, la acelasi nivel la care se afla. Folositi simtul umorului sau ignoratii complet. Amintiti-va cat de imatur si de prostesc este acest comportament. Tratati-le comunicarea in acelasi mod in care tratati un zgomot de fundal intr-un mall. Nu este nevoie sa incerci sa inveti cum sa te intelegi cu ei, acestia trebuie sa invete cum sa se inteleaga cu tine. Este o diferenta subtila, dar importanta aici.

Pasul 2: Concentreaza-te pe punctele tale forte

Punctele tale forte pot fi reprezentate de stiul de vestimentatie pe care-l adopti, cunostintele despre muzica clasica si poezie sau acel preparat de mancare pe care-l gatesti cu atat de multa pricepere. Concentreaza-te pe punctele tale forte doar pentru o clipa, indeajuns incat sa te faca sa te simti bine in interior. Apoi, continua ceea ce facei. Daca puteti internaliza acest obicei, va veti forma obiceiuri mentale foarte bune si va veti afla tot timpul intr-o stare emotionala excelenta. Cu timpul, vei deveni o persoana mai puternica, scuturile naturale de energie se vor extinde si se vor consolida.

“Vampirii energetici”, sau ceea ce putem numi “a fi realist” este de fapt o excelenta acoperire pentru persoanele care incearca sa te traga in jos, in mocirla negativitatii si a depresiei. Nu permiteti acest lucru. Este bine sa fii o persoana pozitiva sau sa ai o opinie diferita.

Amintiti-va, scopul dumneavoastra nu este acela de a scapa de locul de munca sau de persoana care va cauzeaza problema, ci mai degraba de a va petrece timpul facand alte lucruri. De indata ce veti realiza natura comportamentului lor, nesiguranta interioara se va dizolva. In curand totul va fi doar un aspect minor al trecutului dumneavoastra.

Ceea ce trebuie sa retinem este ca, obiceiul de a le permite “vampirilor emotionali” sa va conduca viata, de a le permite sa va controleze emotiile, poate sa devina pentru dumneavoastra o a doua natura, in cazul in care acceptati acest lucru. Veti fi blocati din punct de vedere energetic si o sa va fie greu sa va ridicati din pat pentru a merge la munca.

Cu timpul, veti realiza ca toate parerile din exterior pe care le acceptai ca fiind adevarate, au fost doar propria nesiguranta a unor oameni inconstienti si-i vei incepe sa-i tratezi pe acestia cu dragoste si compasiune.