Semnele ca ti-ai reprimat mult prea mult sentimentele si ce ar trebui sa faci

2745

Reprimarea emotionala este ceva ce am facut cu totii la un moment dat sau altul. Poate ca ai experimentat o despartirea si in loc sa-ti permiti sa simti si sa lucrezi cu emotiile tale, ti-ai blocat toate sentimentele si continui ca si cum nu s-a intampla nimic. Traim intr-o lume care ne invata pe toti sa fim puternici, indiferent de experientele dificile prin care trecem. Acestea sunt cateva dintre lucrurile pe care le poti face si care ar trebui sa-ti atraga atentia ca ti-ai reprimat mult prea mult emotiile.

#1. Ai un exterior aspru

Tu esti acea persoana de la inmormantare care nu plange, probabil singura. Nu pari afectat de faptul ca prietenul tau s-a despartit de tine. Pentru cei din jurul tau, ai descris ca fiind o persoana lipsita de emotii. Crezi sau nu nu exista nici o persoana lipsita de acest aspect. Chiar si psihopatii experimenteaza o anumita emotie. Nu este doar empatie interpersonala.

#2. Ai anxietati irationale

S-ar putea sa crezi ca daca iti reprimi emotiile, acestea vor disparea, dar asta nu este adevarat.  In cele din urma, se vor manifesta in moduri irationale. Cunosti pe cineva care are o mica boala si care dintr-o data crede ca mai are trei luni de trait? Da, probabil este vorba de prietenul cel mai putin in contact cu emotiile sale.

#3. Gasesti pozitiv in orice negativ

Acum, te-ai putea gandi “Ce lucru bun!. Este o calitate buna, aceea de a gasi lucruri pozitive in situatii negative.” Dar, sa spunem ca ai crezut ca lucrurile merg bine intre tine si prietenul tau si apoi dintr-o data te elimina din viata sa. Te intalnesti cu cel mai bun prieten si te intreaba cum stai in picioare. Este ceva ce nu vrei sa discuti si ii spui ca te bucuri ca s-a intamplat asta pentru ca oricum nu te-ai fi vazut alaturi de el pentru tot restul vietii. Dar amandoi stiti ca este o minciuna. Capacitatea de a gasi pozitiv in orice negativ este un semn clar ca nu te confrunti niciodata cu sentimentele tale reale.

#4. Esti tot timpul pe fuga

Este destul de obositor sa sari de la un lucru la altul. Esti unul dintre acei oameni care nu pot sta mai mult de o ora fara sa inceapa sa se gandeasca la toate lucrurile pe care le poti face in tot acel timp. Ai prefera sa muncesti 60 de ore pe saptamana inainte sa-ti iei o zi libera pentru a te relaxa.

#5. Esti faimos pentru disparitiile tale

Ai inceput sa vorbesti cu tipul acesta de ceva vreme si lucrurile par a se indrepta in directia potrivita. El este ddestul de in regula, dar dintr-o data arunca bomba si iti spune ca a dezvoltat sentimente pentru tine. Hopa! Asta este ceva cu care nu te poti descurca, asa ca dai bir cu fugitii pana in momentul in care uita cine esti si astfel nu trebuie sa ai de-a face cu situatia in sine.

#6. Esti zidul plangerii pentru toata lumea

Este mult mai usor sa dai sfaturi si sa ai de-a face cu emotiile altor persoane decat cu propriile emotii. Pentru a-ti indeparta atentia de la problemele tale, esti intotdeauna la dispozitia prietenilor si gata sa le rezolvi crizele emotionale. Si hai sa fim seriosi – asta te poate face sa simti ca te afli in contact cu emotiile tale.  Iata un mic secret – este doar o tactica pe care o folosesti pentru a-ti evita propriile sentimente.

#7. Intalnesti intotdeauna persoana gresita

Intotdeauna ajungi sa intalnesti persoana necredincioasa, dar niciodata nu trebuie sa-ti faci griji pentru a te apropia prea mult emotional. Daca esti capabil sa eviti intimitatea emotionala cu cineva, nu trebuie sa-ti faci girji cu privire la tratarea acestor emotii. Totusi, cu toata seriozitatea, mintea si corpul tau sunt tot ce ai. Data viitoare cand te simti inchis sau cand simti ceva ce crezi ca nu ar trebui sa simti, aminteste-ti ca emotiile tale sunt reale. Este in regula si tu esti in regula. Exista multa putere in a fi real.

Sursa