Cele CINCI super-puteri interioare care pot distruge orice teama

1432

Frica poate declansa fie curaj, fie panica in interiorul nostru. Depasim obstacolul sau inghetam si fugim, evitand inca o data sa depasim cateva dintre blocajele interioare. Din fericire, nu este necesar sa ne luptam cu frica interioara in mod direct. De fapt, este necesar doar sa valorificam cele cinci puteri interioare care exista in interiorul fiecaruia dintre noi, sa ne dezvoltam, sa le dezvoltam si sa ne indreptam zi de zi catre desavarsirea noastra. Iata care sunt cele CINCI super-puteri interioare care pot distruge orice teama:

1. Puterea fizica

Conditia fizica se afla intr-o foarte stransa legatura cu increderea si cu curajul. Nu trebuie sa fii puternic fizic pentru a actiona cu incredere, dar, atunci cand corpurile noastre sunt in forma, exista o mult mai mare probabilitate de a fi increzatori si de a ne confrunta cu provocarile vietii de zi cu zi. Aici sunt incluse si provocarile ce nu pot fi rezolvate prin mijloace fizice. De fapt, exercitiile fizice ne construiesc increderea chiar daca avem o varsta sau daca suferim de o boala care ne impiedica sa devenim puternici din punct de vedere fizic.

Exemplu: Un studiu publicat in anul 2009 in paginile publicatiei de specialitate “Journal of Health Psyhology” a concluzionat ca practicarea exercitiilor fizice a produs schimbari la nivelul increderii in sine, chiar daca acele activitati nu au fost intense si chiar daca acestea nu au produs schimbari la nivelul aspectului fizic. In cadrul acestui articol a fost subliniata importanta activitatii fizice efectuata cu regularitate.

Activitatile si exercitiile fizice, de asemenea, ne ajuta sa adormim mult mai rapid si sa ne odihnim mult mai profund.

2. Puterea intelectuala

Majoritatea bataliilor sunt castigate inainte de inceperea razboiului. Acestea sunt castigate prin dobandirea cunostintelor necesare pentru a intelege pe deplin misiunea viitoare. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, frica poate bloca curiozitatea intelectuala. Frica ne poate face sa ne retragem in noi insine, ne poate impiedica sa cautam cunostintele de care avem nevoie pentru a obtine victoria.

Exemplu: Frica ne poate impinge sa ne alaturam multimii grabite sa scape dintr-o cladire in flacari, atunci cand ar trebui mai intai sa analizam amplasarea iesirilor sau a scarilor de incendiu.

Dupa ce am dobandit cunostintele legate de o situatie infricosatoare, ne putem forma un plan solid de atac. De indata ce acest plan este format, actiunea si scopul vor inlocui incertitudinea si panica.

3. Puterea spirituala

Spiritualitatea poate fi o arma foarte puternica impotriva fricii, dar aceasta arma functioneaza diferit in functie de cel care o foloseste.

Pentru unele persoane, puterea spirituala este privita ca fiind sentimentul de a-l avea pe Dumnezeu de partea lor in timp ce se confrunta cu temerile lor. Pentru alte persoane, puterea spirituala este reprezentata de valorificarea gloriilor acestei vieti.

Exemplu: Cand am aflat ca sufar de cancer Merkel, am descoperit ca este foarte util pentru mine sa cred ca exista posibilitatea ca aceasta boala sa ma ucida, dar intre timp am avut de gand sa traiesc si sa ma bucur de viata. Cu toate ca tratamentul cu radiatii mi-a slabit organismul, slabiciune ce ma urmareste si in ziua de astazi, nu a schimbat cu nimic bucuria si recunostinta pe care o simt pentru faptul ca sunt in viata, dimpotriva. Nu mai sufar de cancer de sase ani de zile.

4. Puterea emotionala

Un temperament calm si echilibrat te poate ajuta enorm atunci cand te confrunti cu frica. Am avut norocul sa fiu unul dintre acele persoane care au avut intotdeauna sentimentul ca “orice se va intampla, ma voi descurca”. In cazul in care acesta nu este felul tau natural de a gandi, poti incerca sa-l incluzi in felul tau de a fi. Ori de cate ori simti ca esti controlat de frica, aminteste-ti o persoana draga din viata ta care are aceasta capacitate, cea de a ramane calm si detasat sub presiune. Incearca sa-ti imaginezi cateva momente modul in care aceasta persoana ar reactiona in situatia de fata.

Exemplu: Fiecare dintre noi avem in viata noastra o persoana care pare a nu fi cunoscut niciodata frica. Acela este exemplul tau. Fiecare dintre noi avem exemplele noastre.

5. Puterea experientei

Anii care trec nu doar ne imbatranesc, dar ne ofera o adevarata experienta de viata. Experientele noastre de viata sunt cele care ne slefuiesc caracterul. In momentul in care atingem o varsta inaintata, acumularea de experiente ne ajuta sa strangem din ce in ce mai multe arme pe care le putem folosi impotriva provocarilor vietii de zi cu zi.

Lectiile ce ne-au fost oferite de temerile trecutului ne pot ajuta sa facem fata temerilor din prezent. Temerile din trecut ne ofera orientari utile, chiar daca atunci nu am reusit sa ne confruntam in mod direct cu acestea.