(Programul de 21 de zile) Ziua 4 – Transforma-ti realitatea schimbandu-ti gandirea

1347

Saptamana 1 – Sperata

Felicitari! Astazi este o noua zi in care poti face cateva schimbari pozitive in viata ta.

In cazul in care lumea din jurul tau este o intindere nelimitata de posibilitati care ia forma gandurilor tale, de ce nu ai deja ceea ce iti doresti? De ce lucrurile nu se schimba asa cum ti-ai dori? Ei bine, a venit momentul sa aruncam o privire asupra gandurilor tale.

Nu suntem prea mult interesati de gandurile pasagere, cele care apar din cand in cand in mintea ta, ci de cele care-ti acapareaza atentia, cele la care te intorci iar si iar. In ce directie te indreapta gandurile tale? Aminteste-ti, atentia ta este primordiala si realitatea din jurul tau este un rezultat al acesteia. Intentia, impreuna cu atentia iti creaza realitatea. Cu alte cuvinte, realitatea ta este rezultatul acestor doua aspecte fundamentale, atentia si intentia.

Asupra a ceea ce ne concentram atentia ne formeaza structurile credintelor noastre personale.  Aceste credinte sunt intarite de sentimentele si de dovezile pe care le primim din exterior. Astfel, atentia ta poate fi modelata in functie de ceea ce iti doresti sa eviti in viata.

Ce sentimente incerci sa eviti cu adevarat? Ce comportament in celelalte persoane doresti sa eviti? Ei bine, evitarea implica atentia ta, iar aceasta atentie pe care o acorzi evenimentelor, situatiilor, comportamentelor din viata ta pe care incerci sa le eviti, face ca acestea sa-si faca aparitia iar si iar. Este un cerc vicios si o incercare nereusita de control.

Aminteste-ti, ceea ce incerci sa eviti sau sa controlezi infloreste, deoarece propriul tau comportament ii ofera energia de a continua. Confruntarea aspectelor pe care le eviti te conduce la constientizare.

Constientizarea este esentiala pentru a produce in interiorul tau o schimbare profunda de durata.

Fa-ti timp astazi si urmareste-ti gandurile si principalele tipare care apar. Nu incerca sa le judeci, nu incerca sa le controlezi, nu te implica in ele, doar observa-le. Meditatia este cea mai importanta metoda prin care poti face acest lucru si din fericire asta urmeaza sa facem acum.

Ziua 4 – Meditatia

Sa meditam! Asaza-te confortabil intr-un loc linistit din casa ta. Poti sa meditezi in orice pozitie, dar este necesar ca aceasta sa te ajute sa fii relaxat si alert. Pentru a-ti mentine spatele drept in timpul meditatiei te poti folosi de un perete sau de o perna. In cazul in care ai probleme cu spatele, poti sa meditezi pe podea, cu toate ca iti va fi mai dificil.

Acum inchide ochii. Inspira si expira adanc pana iti golesti plamanii complet. Relaxeaza-ti umerii  si respira astfel de 3 ori.

Inchide ochii si imagineaza-ti camera in care te afli. Incearca sa-ti imaginezi toate detaliile – mobila, plante, tablouri – care exista in acel spatiu. Relaxeaza-te si priveste-ti corpul ca fiind centrul tuturor obiectelor din imaginatia ta. Relaxeaza-ti corpul in centrul acestui spatiu.

Cu fiecare respiratie imagineaza-ti cum unul dintre obiecte dispare din camera. Continua sa respiri si goleste acest spatiu vreme de 2 minute.

La sfarsit scutura-ti umerii energic vreme de 30 de secunde pentru a te elibera de orice tensiune ramasa.

Acum, spune cu voce tare afirmatia de saptamana aceasta:

“In fiecare zi, in toate aspectele, ma schimb si ma dezvolt. Este alegerea mea si eu imi imbunatatesc viata.”

Sfaturi

Incearca sa practici meditatia in fiecare zi, in acelas moment al zilei.

Aceste zile implica un proces de auto-vindecare. Este necesar sa ai rabdare. Asta implica faptul ca unele blocaje emotionale isi pot intensifica activitatea pe masura ce te eliberezi de ele.