TREI modalitati prin care iti poti urma pasiunile atunci cand ai un job care te solicita intens

1131

“Fa ceea ce iti place si nu va mai trebui sa muncesti o zi in viata ta.” – Confucius

Fiecare dintre noi avem momente in care ne gandim sa lasam totul in urma si sa ne urmam cu adevarat pasiunea in viata. Cu toate acestea, conditiile de siguranta pe care ni-i ofera cei patru pereti ai camerei in care ne aflam par a fi o alegere mai la indemana. Acestea fiind spuse, apare intrebarea: cum pot sa reusesti sa-ti dezvolti abilitatile si veniturile necesare pentru a-ti putea parasi actualul loc de munca si in acelasi timp sa lucrezi la actualul loc de munca pana te pui pe picioare? Este destul de dificil sa-ti pastrezi motivatia si sa-ti urmezi pasiunea atunci cand esti lipsit de energie dupa cele opt ore  – sau chiar mai mult – de munca.

Iata care sunt cele trei moduri prin care iti poti cultiva propriile tale vise si cu ajutorul carora iti poti urma in continuare pasiunea, astfel incat, atunci cand vei fi pregatit sa-ti parasesti actualul loc de munca, sa ai o cale libera inaintea ta:

1. Pastreaza-ti inspiratia in viata

passion

Oricare ar fi visul tau personal, asigura-te ca acesta ramane viu si adevarat. Nu le permite ideilor tale sa circule prea mult prin mintea ta deoarece acestea se vor ofili destul de repede. Hraneste-ti ideile constant, ofera-le optimismul de care au nevoie pentru a se dezvolta si pentru a se materializa. Conecteaza-te cu pasiunea ta reala de viata – urmeaza cursuri, participa la intalniri impreuna cu persoane care iti impartasesc acelasi interes. In cazul in care esti pasionat sa fii un Antrenor de Viata, nu ezita sa participi la seminariile care se desfasoara in orasul tau.  In cazul in care iti doresti sa fii un actor celebru, nu ezita sa participi la cat mai multe spectacole de teatru si sa-ti cultivi spiritul cu foarte multa literatura buna.

Alatura-te comunitatii online de persoane care iti impartasesc interesul astfel incat sa-ti poti construi o retea de oameni in jurul tau care au aceleasi idei si scopuri ca si tine. Spune-le atat vechilor tai prieteni cat si celor noi despre noul tau vis. Asta face ca acest vis personal sa fie unul real si in plus, aceasta este o buna modalitate prin care te poti asigura ca acestia te vor sprijini pe parcurs.

2. Conecteaza-te cu alte persoane in drumul catre visul tau personal

passion

In cazul in care persoanele din jurul tau se afla la un nivel superior tie, acestia sunt cei care te vor ajuta sa intelegi la ce urmeaza sa te astepti, care sunt potentialele capcane si care sunt adevaratele beneficii. Exista o linie foarte fina intre conectarea cu oamenii care fac ceea ce vrei tu sa faci si transformarea acestora in idoli personali.  Cea din urma atitudine poate fi daunatoare deoarece distanta este una descurajanta, in special daca te afli doar la inceput. Cu toate acestea, este necesar sa te indrepti catre visele si pasiunile tale intr-un mod informat.

Mentorii sunt un lucru uimitor. Construieste relatii cu persoane care te inspira si cere-le acestor persoane sa-ti fie mentori. In felul acesta poti ajunge intr-un timp mult mai rapid la rezultatul pe care ti-l doresti. Acestia au trecut deja prin foarte multe greseli si astfel, nu o sa mai fie necesar sa traiesti experienta acestora tu insuti.

3. Dobandeste multa experienta

passion

Pe cat poti de mult posibil, uda-ti picioarele cum trebuie inainte sa pleci de la locul de munca. In felul acesta iti vei da seama cu adevarat daca ceea ce urmeaza sa faci iti place sau pur si simplu ai fost atras mai mult de ideea de a face acel lucru. In felul acesta te asiguri ca pasiunea ta pe termen lung nu se va diminua, iar acest lucru iti va oferi un impuls solid atunci cand este momentul sa intinzi aripile si sa zbori pe cont propriu.

 

 

 

Sursa