OPT obiceiuri de dimineata ale oamenilor cu adevarat fericiti

1394

Dimineata este cea mai importanta perioada a zilei si reprezinta fundatia deasupra careia iti construiesti intrega zi. Modul in care alegi sa-ti petreci dimineata poate fi folosit de multe ori pentru prezicerea zilei care urmeaza sa o ai.

Iata cum poti avea una cu adevarat fericita:

1. O trezire linistita

06

In spatiul dintre sfarsitul noptii si inceputul haosului din cursul zilei, dispui de oportunitatea de a-ti face timp si de a crea un spatiu special numai pentru tine. In acest spatiu, gandurile si multumirile se suprapun, problemele legate de trecut si de viitor inceteaza sa mai existe, iar timpul atinge eternitatea.

Aceste prime momente ale diminetii sunt sacre. Savureaza-le. Protejeaza-le. Trezeste-te plin de pace, intinde-te complet si respira adanc, fara graba. Ofera-ti aceste momente ca un cadou pe care ti-l faci tie insuti, simte cum este sa fii in viata, fara sa faci nimic, fara griji, fara ganduri referitoare la trecut sau viitor. Traieste aceste momente ca si cand sunt singurele.
2. Mediteaza la bunatate

03

Incepe-ti fiecare dimineata traind sentimentele de dragoste, har si recunostinta.

Atunci cand rasare soarele dimineata, cum nu ai putea recunoaste privilegiul de a fi in viata, de a auzi, de a vedea, de a gandi, de a iubi, de a avea o pasiune? Aceste marunte momente te fac sa fii o persoana cu adevarat fericita. Bucuria se afla pur si simplu in sentimentul de apreciere pentru viata ta.

Realizeaza ca nu fericirea este cea care ne face sa fim recunoscatori, dar recunostinta ne face sa fim fericiti. Fa-ti un obicei din a observa bunatatea care se afla deja in viata ta si vei putea sa o vezi din ce in ce mai des.
3. Elibereaza-te de trecut pentru a crea ceva nou

04

Fiecare noua dimineata te intampina fara restrictii, cu exceptia celor pe care i le impui tu singur.

Nu deveni ostaticul evenimentelor neplacute de ieri. Nu lasa trecutul sa interfereze cu scopurile de astazi. Elibereaza-te de ziua de ieri. In fiecare dimineata este inceputul unei noi zile plina de posibilitati.

Fii dispus sa fii un incepator in fiecare dimineata.
4. Traieste aici si acum

01

Traieste acum, nu mai devreme, nu mai tarziu, chiar ACUM – in acest moment. Nu inchiria momentul prezent trecutului si viitorului.

Ai ideea ce se intampla atunci cand te trezesti si incepi sa-ti faci griji cu privire la evenimentele  viitoare?

Te inseli pe tine insuti evitand momentele vietii tale, de fapt eviti “viata” insasi. “Aici si acum” te cheama, incearca sa-ti atraga atentia, dar tu esti blocat intr-un alt moment, intr-un alt loc.

Nu fii atat de ingrijorat cu privire la ceea ce este in fata ta sau in spatele tau intr-o asemenea masura incat nu te mai poti bucura de prezent. Incepe-ti dimineata acordand intreaga ta atentie momentului prezent.
5. Gaseste un pic de inspiratie

06

Uneori singurul lucru de care ai nevoie dimineata este un pic de inspiratie.

Asculta o melodie care te emotioneaza. Priveste un videoclip scurt care te inspira. Aceste mici obiceiuri pot reprezenta un cadru pentru ziua agitata care sta sa inceapa si te pot ajuta sa-ti pastrezi o atitudine pozitiva intreaga zi. Incearca sa-ti imaginezi cum este sa-ti incepi dimineata astfel in comparatie cu o dimineata inceputa privind la talk-show-uri sau la “vedetele” pe care incearca media sa le promoveze.
6. Practica dragostea

0

Dragostea este fundamentul vietii tale. Dragostea este tabla de desubtul cretei, pamantul de sub care rasar copacii giganti si oxigenul din aer. Este locul in care te vei intoarce indiferent unde ai fost pana in acest moment sau unde te indrepti. Dragostea este locul unde incepe bunatatea vietii.

In fiecare dimineata, saruta- i pe toti membrii familiei tale. De indata ce ai facut asta, stabileste-ti zece minute pe care sa le petreci facand ceva ce-ti place, un hobby sau o plimbare relaxanta.
7. Urmeaza o rutina relaxanta

05

Rutina de dimineata este extrem de importanta. Toti oameni de succes au o astfel de rutina. Aceasta te va ajuta sa te concentrezi si sa-ti gasesti libertatea de a fi prezent si relaxat. De indata ce ai terminat rutina zilnica dupa o perioada lunga de timp in care nu ai facut asta, vei putea intradevar sa simti mirosul cafelei.

Pentru o dimineata cu adevarat relaxanta, elimina numarul deciziilor pe care ar trebui sa le faci. De exemplu,  poti sa iei deciziile importante cu o noapte inainte: ce sa mananci, cu ce sa te imbraci, de ce vei avea nevoie la serviciu, etc.
8. Ce este important?

07

Astazi dispui de o noua oportunitate de a face ceva extraordinar pentru tine.

Cand a fost ultima oara cand te-ai trezit si ai spus “Astazi ar putea fi cea mai buna  zi din viata mea?”. Urmareste-ti visele astazi. Potentialul tau este nelimitat. Pune lucrurile importante pe primul loc!

 

 

 

Sursa