OPT moduri prin care poti recunoaste manipularea emotionala si cum o poti evita

1921

7. Manipulatorii emotionali au abilitatea de a avea un impact emotional asupra climatului emotional al celor din jurul lor

Atunci cand un manipulator emotional este trist sau furios, intreaga camera este trista impreuna cu acesta, aceasta fiind una dintre modalitatile prin care crezi ca-l poti face pe acesta sa se simta mai bine. Stai in jurul acestei persoane pentru o vreme indelungata si vei ajunge in scurt timp sa uiti de propriile tale dorinte si nevoi personale.
8. Manipulatorii emotionali nu au sentimentul responsabilitatii

Acestia nu-si asuma nicio responsabilitate pentru ei sau pentru comportamentul lor, tot timpul este vorba de ceea ce le-au facut celelalte persoane. Unul dintre cele mai usoare modalitati prin care poti sa descoperi un manipulator emotional este prin recunoasterea incercarii acestora de a-ti impartasi informatii profund persoanale. Initial ai putea percepe acest gen de persoana ca fiind foarte sensibila, deschisa din punct de vedere emotional si foarte vulnerabila. Crede-ma cand iti spun ca un manipulator emotional este la fel de deschis emotional precum un pitbull turbat.

Sursa: social-consciousness.com