Depresia este un nor intunecat de energie, care ne hraneste sufletul. Aceasta este un distrugator infometat al luminii noastre interioare si nu are nici un scop esential in aceasta lume, in afara de acela de a se hrani si de a supravietui. Depresia este o fantoma infometata care consuma rand pe rand celelalte emotii si se inflitreaza tacuta in fiecare aspect al fiintei, preluand controlul. Depresia poate fi considerata a fi un cancer psihologic, mental, emotional, fizic si spiritual, care, de obicei, apare neanuntat.
De cele mai multe ori, depresia isi face aparitia in momentele in care renuntam la adevarul nostru personal. Aceasta poate prinde radacini in copilarie, atunci cand adevarul a fost inlocuit cu zambetele fabricate si cu presiunea de a ne conforma. Atunci cand sentimentele, emotiile, gandurile si adevarul interior al unui copil sunt ignorare sau ridiculizate, sinele autentic este amortit in tacere si non-existenta. Treptat si de-a lungul vietii, aceasta negare a sinelui nostru autentic se intensifica. Supusi presiunilor asteptarilor exterioare, lumina noastra interioare se stinge incetul cu incetul. Compromitem, ignoram si suprimam cine suntem si ceea ce simtim cu adevarat. Acest lucru creaza un vid energetic, care-i permite energiei de depresie sa se stabileasca adanc in inima noastra si in sufletul nostru. Fara lumina adevarului si fara puterea sufletului nostru suntem vulnerabili si lipsiti de aparare. Devenim imobilizati, suferim de depresie severa si nu ne mai putem regasi drumul catre lumina noastra interioara. Nu mai reusim sa auzim vocea suava a sufletului nostru si suntem blocati intr-o inchisoare a intunericului.
Simptomele depresiei
Adevarata depresie depaseste cu mult sentimentele de tristete. Suisiurile si coborasurile fac parte din viata fiecaruia dintre noi si sunt mai mult decat firesti. Depresia este caracterizata de lipsa sentimentelor si de izolarea spiritului. In cazul in care suferi de cateva dintre urmatoarele simptome, mai mult ca sigur suferi de depresie:
• Modificari ale somnului, fie dormi prea mult sau prea putin;
• Esti epuizat, obosit, lipsit de energie;
• Sentimente de inutilitate, auto-dezgust;
• Dureri fizice;
• Iti lipseste speranta si te simti neputincios;
• Incapacitatea de a-ti controla gandurile negative, indiferent de cat de mult ai incerca;
• Incapacitatea de a te concentra si dificultatea de a duce la indeplinire sarcinile simple;
• Pierderea poftei de mancare sau mananci continuu;
• Stare de iritabilitate, agresivitate si irascibilitate;
• Ganduri de sinucidere, simti ca viata este plina de suferinta si ai face orice pentru a opri durerea;
• Te implici in tipare de comportament nesabuit (consumul de cantitati mari de alcool sau de droguri);
In cazul in care te lupti cu depresia, nu o poti ignora sperand ca la un momentat va trece de la sine. Desi sentimentul de depresie poate slabi sau pote creste in intensitate, aceasta se afla in continuare in stare latenta in interiorul tau, asteptandu-si oportunitatea de a iesi la iveala. Cu toate acestea, adevaratul tau sine se afla in interiorul tau si trebuie sa faci tot ceea ce poti pentru a-i activa prezenta si puterea.