Cele CINCI cristale miraculoase ale toamnei

1268

Toamna este un moment de tranzitie foarte important. Schimbarile cantitatii de lumina si modificarile conditiilor meteorologice pot avea un impact profund asupra starii noastre de spirit si asupra emotiilor noastre. Cristalele ne pot ajuta in timpul acestui moment de tranzitie si ne pot echilibra emotional. Iata care sunt cele CINCI cristale miraculoase ale toamnei:

1. Chihlimbarul

Calda si primitoare, acesta rasina speciala a copacilor este o alegere excelenta pentru toamna. Chihlimbarul sprijina procesul de detoxifiere si ofera o protectie deosebita impotriva radiatiilor emise de soare, calculatoare, aeroporturi, avioane si impotriva energiilor negative ale celorlalti oameni. Datorita puternicei conexiuni pe care o are cu natura, chihlimbarul are proprietatea de a sprijini impamantarea energiile planului spiritual. Chihlimbarul poate adauga stabilitate in viata ta. Este de mare ajutor in alungarea depresiei si a gandurilor negative si poate promova o stare mentala pozitiva. De asemenea, este un real sprijin al memoriei tale, ceea ce-l face sa fie o piatra buna pentru perioadele de studiu intens. Chihlimbarul aliniaza corpul mental si corpul emotional.

2. Ametistul

Aceasta este piatra spiritualitatii si a amintirii visurilor. Ametistul este folosit pentru sentimentele de multumire pe care le promoveaza si pentru aprofundarea perioadelor de meditatie. Ofera flexibilitate in luarea deiziilor. Intareste si imbunatateste abilitatile psihice, imaginatia si linisteste mintea. Poarta-l in timp ce dormi sau cand esti treaz pentru a reduce furia, nerabdarea si cosmarurile. Are o eficienta deosebita asupra chakrei celui de-al treilea ochi si asupra chakrei coroanei. Ametistul ne poate invata cum sa ne detasam si sa avem incredere in acelasi timp. Ne poate invata cum sa ne predam in fata procesului vietii, cum sa ne eliberam de tot pentru a putea sa primim totul. Ametistul este considerat a fi un cristal maestru al vindecarii.

3. Carneolul

Aceast cristal simbolizeaza  incredere, indrazneala, initiativa si asertivitate.  Carneolul promoveaza constientizarea emotiilor, incurajeaza atitudinea pozitiva si stimuleaza pofta de mancare. Aceasta este piatra pasiunii si sexualitatii, fiind asociata cu chakra Sacrala. Carneolul ne ajuta sa ne simtim ancorati in momentul prezent si confortabili cu imprejurimile. De asemenea, este considerat a fi o piatra a motivatiei. Promoveaza impamantarea in timpul perioadelor de meditiatie. Carneolul este unul dintre cele mai utile cristale pentru vindecarea traumelor, stresului si ranilor emotionale care s-au acumulat la nivelul corpului eteric si care se manifesta sub forma de simptome fizice.

4. Cupru

Un excelent conductor de energie! Trimite si amplifica gandurile, vindeca si incarca energetic campul auric al purtatorului. Atunci cand este purtat aproape de piele calmeaza artrita, reumatismul si alte probleme inflamatorii. Se afla intr-o foarte stransa legatura cu chakra plexului solar. Incalzeste, stimuleaza eliberarea sentimentelor reprimate si echilibreaza energia calda a soarelui si energia rece a lunii. Sprijina lupta impotriva bolilor inflamatorii, cum ar fi artrita si reumatismul, mai ales atunci cand este utilizat in combinatie cu alte cristale. Sprijina functionarea metabolismului si functionarea sistemului imunitar.

5. Hermatitul

Aceasta este piatra incurajeaza instinctele de supravietuire si este cea mai recomandata pentru impamantare, fiind asociata cu chakra Radacinii. Hermatitul condenseaza sentimentele, transforma neclaritatea in claritate, imbunatateste concentrarea si memoria. Hermtatitul este un real ajutor pentru aceia dintre noi care studiem foarte mult si pe cei care sforaie in timpul somnului. Considerat a fi un simbol al energiei vietii, hermatitul ne ofera incredere si indrazneala. Aceasta este o piatra protectiva si ajuta la consolidarea stimei de sine scazute. Restabileste echilibrul, stabilitatea si este utilizat pentru protectia astrala. In cazul in care este purtat, hermatitul ar trebui sa fie plasat aproape de baza coloanei vertebrale.