Cele 15 motive pentru care nu datorezi nimanui vreo explicatie

2350

9. Nu-i datorezi nimanui explicatii pentru viata ta sexuala

Atata timp cat se intampla cu consimtamantul unui alt adult, nu datorezi nimanui nici o explicatie, atunci cand si cum decizi sa-ti traiesti viata sexuala. Probabil, vrei sa te casatoresti sau esti adeptul aventurilor de o noapte. Indiferent, preferintele tale sexuale nu ar trebui sa faca obiectul unor explicatii.

10. Nu-i datorezi nimanui explicatii pentru cariera ta sau pentru viata ta personala

Uneori circumstantele ne obliga sa facem o alegere intre munca si “viata sociala”. Decizia nu este una usoara si s-ar putea, de cele mai multe ori, sa alegem munca, nu pentru motivul ca nu ne-ar placea sa avem o viata sociala, ci pentru ca incercam sa construim ceva ce ne va oferi siguranta si satisfactie in viitor. Oricum, nu datorezi nimanui explicatii cu privire la motivele care te-au determinat sa alegi cariera, sau viata sociala, in detrimentul altor aspecte ale vietii.

11. Nu-i datorezi nimanui explicatii pentru opiniile tale religioase sau politice

Fie ca esi un democrat, un liberal, un ortodox sau un protestant, aceasta este pur si simplu alegerea ta personala si nu ar trebui sa faca obiectul unei explicatii niciodata. Nu datorezi nimanui explicatii pentru ceea ce esti si pentru ceea ce crezi. In cazul in care cineva nu te poate accepta asa cum esti, este problema lor, nu a ta.

12. Nu-i datorezi nimanui explicatii pentru faptul ca esti singur

Indiferent daca esti singur datorita circumstantelor sau datorita unei alegeri personale, aceasta nu este treaba nimanui. Aceasta cu siguranta nu este o tulburare de personalitate. Ai libertatea completa de a alege daca vrei sa te implici intr-o relatie sau nu.  In plus, esti mult mai mult decat un simplu statut, iar aceasta este una dintre acele etichete sociale de care nimanui nu ar trebui sa-i pese oricum.