Cele SAPTE lucruri uitate adesea de oamenii cu adevarat inteligenti

1278

Unele lucruri sunt mult prea evidente pentru a reflecta asupra lor, chiar daca esti o persoana cu adevarat inteligenta. Iata care sunt cele SAPTE lucruri uitate adesea de oamenii cu adevarat inteligenti:

1. Nu este nici o  problema daca nu esti pregatit inca sa faci ceva

De cate ori te-a acuzat cineva in momentele in care nu ai reusit sa profiti de o oportunitate din plin? Probabil nu te-ai simtit pregatit. Aceasta nu este nici o problema. In viata, oportunitatile nu te vor anunta inainte sa-si faca aparitia. De aceea, acestea isi vor face aparitia si in momente in care nu esti pregatit sa profiti de ele. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca ar trebui le ingnori pentru totdeauna. Asa ca, nu te forta prea mult atunci cand simti ca nu-ti doresti sa faci cu adevarat ceva. Sansele ratate te pot face o persoana mult mai puternica pe viitor. Apoi, motivatia negativa te va face sa profiti cu adevarat de urmatoarele oportunitati.

2. Greselile sunt la fel de naturale precum reusitele

Nu te ingrijora cu privire la greselile care isi vor face aparitia in viitor. Cu siguranta acestea isi vor face aparitia. Aminteste-ti, o greseala este doar atat, o simpla greseala. In cazul in care o vei lua mult prea mult in serios nu vei mai gasi puterea de a te ridica si de a-ti continua evolutia. In primele incercari, acceptarea greselilor este mult mai dificila in comparatie cu reusita. Trebuie doar sa-ti asumi riscul. Esecul face parte din cercul foarte mare al succesului. Accepta-l – aceasta este singura modalitate de a reusi.

3. In cazul in care vrei ceva, incearca!

Auzim mult prea des zicala “Cunoasterea este prin ea insasi putere.” Cu toate acestea, cunoasterea poate fi considerata a fi putere doar in cazurile in care aceasta este folosita. A cunoaste cum sa faci ceva si a face cu adevarat sunt doua lucruri complet diferite. Nu are importanta daca ai citit zeci de carti despre iubire, daca incercarea de a iubi din ce in ce mai mult nu exista in viata ta de zi cu zi. Nu are importanta daca cunosti zeci de tehnici de auto-motivare, daca nu le gasesti o aplicare in viata ta de zi cu zi. Cunoasterea si inteligenta sunt lipsite de utilitate fara actiune.

4. Este absolut normal sa faci greseli

In cazul in care privesti in trecut doar pentru un moment, vei realiza ca multe dintre greselile pe care le-ai facut te-au invatat pretioase lectii de viata care isi gasesc aplicabilitatea in prezent. Asa ca, de ce ti-ar fi frica sa faci greseli in cazul in care scopul nostru universal este acela de a ne dezvolta si de a deveni mai intelepti cu fiecare zi care trece? Probabil, cea mai mare  greseala pe care o vei regreta in viata va fi lipsa de actiune. Gandul “ce s-ar fi intamplat daca?” te va macina mult mai mult in comparatie cu banalele greseli ale vietii de zi cu zi pe care le facem fiecare dintre noi.

5. Este mult mai dificil sa iei o decizie atunci cand exista mai multe optiuni bune

Imi amintesc de o poveste spusa de Buridan, un scriitor francez. Acesta povestea despre un magar care a fost pus intre doua stoguri de fan, dar acesta nu a putut alege din care sa manance si astfel, magarul a murit de foame. Exista mult prea multi oameni asezati in mijlocul multor binecuvantari, dar nehotararea interioara nu le permite sa aleaga una dintre ele.

Traim in vremuri in care exista mult prea multe oportunitati. In momentele in care exista atat de multe optiuni in fata noastra, putem deveni confuzi si nehotarati. Studiile de marketing au dovedit ca, atunci cand un consumator are mai multe optiuni de produse, el este predispus sa cumpere mult mai putin. Cei mai multi oameni vor renunta foarte usor in cazul in care procesul decizional de cumparare este dificil.

6. Succesul, in cele mai multe dintre cazuri, nu te va face fericit cu adevarat

Mult prea multi oameni cred ca pot fi fericit doar in cazul in care indeplinesc un anumit scop. Fiecare dintre noi putem alege sa fim fericit in fiecare zi, indiferent de locul in care ne aflam pe drumul nostru catre obiectivele noastre. Cel mai important lucru este sa invatam sa pretuim fiecare moment din fiecare zi si sa fim recunoscatori pentru cine suntem si pentru ceea ce avem acum.

7. Noi, de obicei, ne vedem pe noi insine in ceilalti

Atunci cand observa un defect la o alta persoana, putem reusi sa invatam mult mai multe lucruri despre noi insine decat ne-am imagina.  Putem incerca sa aflam care este motivul pentru care observam acest defect si ne putem intreba daca acest defect exista si in interiorul nostru, neconstientizat. Recunoscand ca ceea ce vedem in ceilalti se afla si in noi insine, putem reusi sa depasim anumite probleme interioare nerezolvate.