Cele 15 motive pentru care nu datorezi nimanui vreo explicatie

2335

5. Nu-i datorezi nimanui acordul pentru convingerile lor personale

Doar pentru ca cineva iti impartaseste convingerile sale personale cu pasiune, asta nu inseamna ca trebuie sa stai acolo si sa dai din cap aprobator la tot ceea ce spun persoana respectiva. In cazul in care nu ii impartasesti convingerile, este nedrept fata de tine insuti si fata de cealalta persoana sa-ti suprimi propriile tale ganduri si sentimente pentru a te preface ca esti de acord cu ceea ce spune ea. Este mult mai sanatos sa-ti arati dezacordul intr-un mod gratios, decat sa stai acolo si sa-ti suprimi dezacordul si frustrarea.

6. Nu-i datorezi nimanui un “Da” la tot ceea ce spune

Ai dreptul sa spui “Nu!” atunci cand nu exista nici macar un singur motiv convingator pentru a spune “Da!”. De fapt, cei mai de succes oameni din lume sunt cei care au stapanit arta de a spune „Nu!” la tot ceea ce nu reprezinta pentru ei o prioritate. Recunoaste bunatatea celorlalti oameni si incearca sa fii recunoscator pentru asta, dar nu-ti fie frica sa refuzi politicos atunci cand ceva te indeparteaza de obiectivele si de prioritatile tale. Acesta este modul prin care poti inainta in viata.

7. Nu-i datorezi nimanui o explicatie pentru aspectul tau fizic

S-ar putea sa fii grasut, slab, inalt, scund, „destul de…” sau „mult prea…”, dar nu trebuie sa-i explici nimanui motivul pentru care aratati in felul in care arati. Aspectul tau fizic este fix treaba ta si nu esti obligat sa-i oferi nimanui explicatii. Aspectul fizic nu ar trebui sa fie un factor determinant in respectul pe care ti-l acorzi tie insuti.

8. Nu-i datorezi nimanui explicatii pentru preferintele tale alimentare

Exista anumite alimente care, probabil, nu-ti plac din diferite motive personale. Nu trebuie sa-ti explici preferintele alimentare nimanui. Preferintele alimentare sunt un aspect personal. In cazul in care cineva te sacaie si te intreaba de ce mananci, sau de ce nu mananci anumite alimente, poti sa treci foarte usor peste situatie spunandu-i ca nu te simti bine dupa ce mananci alimentele respective.