Cele ZECE simple modalitati prin care poti recunoaste un mincinos

1407

In functie de talentul mincinosului, poate fi destul de dificil sa-ti dai seama atunci cand esti mintit. Stii cum sa recunosti o persoana care are talentul de a te minti privindu-te in ochi? Unele dintre aceste semne sunt evidente, in timp ce altele sunt subliminale, dar exista cu siguranta cateva modalitati de a prinde pe cineva cu minciuna, trebuie doar sa stii care sunt aceste semne. Iata care sunt cele ZECE simple modalitati prin care poti recunoaste un mincinos:

1.

O persoana care te minte va avea tendinta de a evita contactul vizual sau o sa faca prea mult contact vizual. In cazul in care o persoana minte, exista sansa ca aceasta sa se simta examinata si va avea tendinta sa priveasca in jos sau sa-ti evite cu orice pret privirea. Anumite perosoane, maestrii in aceasta arta, incearca sa te priveasca in ochi in timp ce-ti livreaza minciunile, totul pentru a face din cuvintele lor un adevar absolut.

2.

Mincinosii se folosesc in principal de o singura tactica. Aceasta tactica este reprezentata de tactica tragerilor de timp cu ajutorul unei alte intrebari. Dupa ce le-ai adresat o intrebare sau i-ai confruntat, acestia iti vor adresa o intrebarea precum “de unde ai aflat asta?” in timp ce isi cauta raspunsul potrivit in minte.

3.

Acestia au un limbaj al corbului neobisnuit. De cele mai multe ori mincinosii, atunci cand nu spun adevarul, se framanta, se indeparteaza usor fata de persoana cu care stau de vorba,  clipesc rapid, zambesc mai putin si intonatia vocii lor capata tonuri inalte. Adesea, acestia isi vor incrucisa bratele, un semn al unei atitudini inchise si defensive, in incercarea lor de a nu divulga mult prea multe informatii. De multe ori, oamenii se framanta excesiv atunci cand mint. Si-ar putea atinge fata, o ureche sau nasul – in special barbatii – sau s-ar juca cu ceva ce le este la indemana.

4.

Mincinosii furnizeaza informatii suplimentare fara ca acest lucru sa fie necesar. Acestia, in imaginatia lor, sunt de parere ca infrumusetarea povestii lor o va face pe aceasta mult mai credibila. De fapt, povestea devine foarte complicata si mult mai putin credibila. Cu cat povestea este mai elaborata, cu atat mai mult exista posibilitatea ca aceasta sa fie o nascocire.

5.

O persoana care este gata de a spune o minciuna va deveni defensiva. De cele mai multe ori, mincinosii vor face tot posibiliul sa-ti abata atentia de la ei insisi si se vor arata foarte deranjati de faptul ca le pui la indoiala inocenta. Persoanele care spun adevarul au tendinta de a avea o atitudine ofensiva, spre deosebire de mincinosi. Acest aspect va deveni foarte evident pentru tine atunci cand vei incerca sa porti o conversatie cu acestia, iar ei vor incerca sa schimbe subiectul.

6.

In cazul in care o persoana minte, aceasta va avea tendinta de a acorda o atentie deosebita micilor detalii si de a neglija aspectelor importante. Detaliile exagerate il ajuta pe mincinos sa se simta mai in siguranta cu minciuna pe care o spune, in timp ce cealalta persoana simte ca ceva este in neregula. Acest lucru te poate ajuta, deoarece poti sa incerci sa retii detalii ale povestii cu scopul de a-i adresa mai tarziu cateva intrebari mincinosului , cu scopul de a vedea daca detaliile respective au ramas aceleasi.

7.

Acorda o atentie deosebita miscarilor oculare. In cazul in care persoana cu care comunci isi aminteste ceva va avea tendinta de a-si indrepta privirea in sus si spre stranga, asta in cazul in care aceasta are ca mana dominanta mana dreapta.  In cazul in care acestia nascocesc ceva, ochii lor se vor indrepta in sus si spre dreapta. Stangacii fac aceleasi miscari, doar ca in partea opusa. De multe ori, atunci cand mint, acestia au obiceiul de a clipi foarte rapid sau de a se freca la ochi. Mana indreptata catre ochi poate fi o indicatie a evitarii adevarului.

8.

Unele persoane transpira mai mult atunci cand spun o minciuna. Masurarea transpiratiei este unul dintre trasaturile unui test poligraf, dar nu poate indica pe deplin faptul ca o persoana spune adevarul sau o minciuna. Anumite persoane, datorita timiditatii sau emotiilor pot traspira mai mult. Cu toate acestea, transpiratia, impreuna cu imbujorarea obrajilor si cu dificultatile la inghitire sunt indicii clare care iti spun cand o persoana te minte.

9.

Acorda o atentie deosebita micro-expresiilor. Adevaratele emotii ale unei persoane isi vor face aparitia foarte rapid la nivel fetei la inceputul conversatiei. Ar putea fi o jumatate de zambet care dureaza mai putin de doua secunde, sau o privire ingrijorata care dureaza tot atat de putin. Aceste micro-expresii sunt observate de oameni la nivel subconstient si le ofera oportunitatea de a cunoaste imediat daca o persoana minte, desi acestia nu stiu cum si-au dat seama de acest lucru. De multe ori, acestia o sa sustina ca au avut o banuiala sau ca au avut incredere in intuitia lor.

10.

Cere-i mincinosului sa-ti repete povestea. In cazul in care povestea nu este nimic altceva decat o nascocire o sa-i fie foarte dificil sa-si aminteasca toate detaliile pe care ti le-a povestit in prima varianta a povestii. Exista posibilitatea sa observi cum persoana devine usor agitata si ingrijorata in legatura cu detaliile si cu povestea pe care urmeaza sa ti-o spuna.