Activarea hormonilor de ardere a grasimilor – Corpul tau poate slabi in mod natural si fara efort

1469

Nimic nu este la fel de daunator pentru efortul de eliminare a kilogramelor in plus asa cum este nevoia disperata a organismului de a pastra depozitele sale de grasime. In cazul in care ii vei oferi organismului tau orice indiciu care sa-l atentioneze ca nutrientii sau caloriile sunt limitate, sau daca vei consuma prea putina grasime pentru tipul tau de corp si pentru nivelul tau de activitate, corpul tau va tine cu dintii de acele depozite de grasime.

Din fericire, exista posibilitatea de a depasi cu succes tendintele naturale ale corpului tau si poti activa hormonii care ard aceste depozite de grasime in mod natural.

Ce sunt acesti hormoni care ma pot ajuta sa scap de kilogramele in plus in mod natural?

Principalul hormon responsabil pentru arderea grasimilor este testosteronul. Acest lucru are sens, avand in vedere ca barbatii au tendinta de a avea un procentaj de grasime mai mic in comparatei cu femeile.

De cealalta parte, hormonii care contribuie la acumulare a grasimilor sunt estrogenul, insulina si cortizolul. Estrogenul este hormonul sexual feminin. In cazul femeilor, acesta poate cauza retentie de grasime, deoarece corpul tau incearca intotdeauna sa fie pregatit pentru o eventuala sarcina pastrand cateva kilograme in plus.

Cortizolul, un hormon despre care am mai discutat, este cunoscut sub numele de “hormonul stresului”. In cazul in care te afli in mod constant in modul “lupta sau fugi”, luptandu-te cu mult prea multe responsabilitati, mai mult ca sigur acesta este principalul hormon responsabil pentru kilogramele in plus.

In mod evident, cheia pentru arderea grasimilor  este reprezentata de cresterea nivelului de testosteron si de reducerea simultana a hormonilor care cauzeaza acumularea de grasime la nivelul organismului. Urmeaza acesti pasi pentru a face tocmai acest lucru:

#1. Cresterea nivelului de testosteron

Testosteronul este solutia pentru excesul de estrogen. Cu toate acestea,  nu apela la solutii artificiale, cum ar fi preparatele injectabile cu testosteron sau la medicamente. Mai degraba, poti incuraja  in mod natural cresterea nivelului de testosteron cu ajutorul antrenamentelor cu greutati si de anduranta.

In cazul femeilor, asta poate insemna exercitii cu greutati mai mari decat de obicei, cresterea masei musculare si un atrenament cardio mult mai intens. In plus, toate acestea te vor ajuta sa arzi mai multa grasime per ansamblu.

#2. Evita dezvoltarea unei rezistente la insulina

In cazul in care corpul tau dezvolta o rezistenta la insulina, poti observa cresterea considerabila a depozitelor de grasime ale organismului. Cel mai rapid mod de a dezvolta o rezistenta la insulina este acela de a consuma cat mai mult zahar. Avand in vedere excesul de zahar din majoritatea sucurilor carbogazoase si a bunatatilor dulci, este destul de usor sa faci asta.

Incepe prin a cauta modificarile pe care le poti face in dieta ta pentru a reduce aportul de zahar si pentru a-ti echilibra dieta din toate punctele de vedere.

#3. Reducerea productiei de cortizol

Ultimul pas al acestui proces este reprezentat de reducerea productiei de cortizol din organism. Chiar daca vei urma pasii de mai sus, cu siguranta va mai ramane un strat de grasime la nivelul stomacului daca nu vei elimina stresul din viata ta.

Este important sa intelegi ca acest hormon este produs ca raspuns fata de stresul fizic, mental si emotional. De aceea este necesar sa abordezi toate aceste trei surse de stres.  Asta ar putea insemna sa inveti tehnici de relaxare.

In cazul in care nu poti scapa de kilogramele in plus, s-ar putea sa nu fie vina ta. Este clar ca hormonii joaca un rol important in retentia de grasime. Urmand acesti trei pasi, vei putea maximiza considerabil potentialul corpului de a arde grasimile in mod natural.