Aceasta practica antica detoxifica sistemul limfatic si distruge celulita!

1724

Ai auzit pana acum de periajul uscat al pielii? Pana nu de mult nu mi-as fi imaginat ca voi pune in aplicare aceasta practica 100% naturala, dar pana la urma totul are sens. Ni s-a spus sa ne periem parul cu regularitate deoarece contribuie la cresterea circulatiei sanguine la nivelul scalpului. Acelasi lucru este valabil si pentru restul corpului. Din moment ce pielea noastra este cel mai mare organ al corpului nostru, de ce nu am contribui la cresterea circulatiei sanuine la nivelul pielii? Periajul uscat este o modalitate simpla, dar foarte eficienta prin care putem scapa de toxine prin stimularea circulatiei si a sistemului limfatic.

Pielea ta este un sistem complex format din nervi, glande si straturi de celule care, atunci cand sunt sanatoase, iti protejeaza organismul de temperaturi extreme si de substante chimice.

De asemenea, pielea ta produce substante antibacteriene pentru a te proteja de infectii si ii permite corpului sa produca vitamina D atunci cand este expusa la soare. Mai mult decat atat, pielea ta contine celule nervoase care actioneaza ca mesageri pentru creierul tau, ceea ce face ca pielea ta sa fie o parte esentiala a interactiunilor tale cu lumea din jurul tau.

Un alt rol crucial jucat de pielea ta este reprezentat de detoxifierea optima a organismului. Daca pielea ta va fi depasita de cantitatea mare de toxine sau de celulele moarte, aceasta nu va fi capabila sa elimine deseurile din organism intr-un mod eficient.

Aici periajul uscat poate juca un rol de nepretuit, nu numai prin indepartarea celulelor moarte ale pielii, dar si prin eliminarea deseurilor prin intermediul ganglionilor limfatici. Dincolo de toate acestea, periajul uscat al pielii iti ofera numeroase beneficii, printre care:

#1. Stimuleaza sistemul limfatic

Sistemul limfatic este responsabil pentru eliminarea deseurilor celulare. Sute de mile de vase limfatice permit ca deseurile sa fie colectate de la nivelul tesuturilor si transportate la nivelul sangelui cu scopul de a fi eliminate, un proces cunoscut ca drenaj limfatic.

Cand sistemul limfatic nu functioneaza corespunzator, deseurile si toxinele ne pot face rau. Congestia limfatica este un factor major care poate duce la inflamatie si boala. Periajul uscat al pielii este un puternic ajutor prin care putem stimula sistemul limfatic ajutandu-l sa elimine mult mai eficient toxinele si deseurile.

#2. Exfolierea pielii

Periajul uscat al pielii indepartarea celulele moarte, imbunatateste aspectul pielii, elimina porii blocati si ii permite pielii sa respire.

#3. Cresterea circulatiei sanguine

Prin periajul uscat al pielii, asa cum am mentionat si mai sus, creste circulatia sanguina si este incurajata eliminarea deseurilor metabolice.

#4. Reducerea celulitei

Periajul uscat al pielii contribuie la reducerea celulitei prin inmuierea depozitelor de grasime aflate sub suprafata pielii, distribuindu-le mai uniform. Asfel, aspectul “cojii de portocala” poate fi diminuat considerabil.

#5. Reducerea nivelului de stres

Periajul uscat este descris de foarte multi oameni ca fiind meditativ, in special daca este facut intr-un spatiu linistit. Aceasta practica poate contribui la eliminarea tensiunii musculare, iti poate calma mintea si te poate elibera de stres. Multi compara aceasta practica cu un masaj usor al corpului.

#6. Imbunatatirea functiei digestive si renale

Periajul uscat al pielii poate avea efecte mult mai profunde, sprijind digestia si functia renala.

#7. Este invigoranta

Multi oameni devin “dependenti” de aceasta practica, deoarece pur si simplu te face sa te simti atat de bine. Dupa o sesiune de periaj al pielii te vei simti cu adevarat revigorat.

Iata cum poti include aceasta practica in rutina ta zilnica:

In primul rand, vei avea nevoie de o perie moale exfolianta din par natural.  Se recomanda periajul pielii pe pielea uscata, inainte de a face un dus.

04

Vei peria pielea in directia inimii, folosind miscari ascendente (foto). Dupa aceea, se face dus pentru a elimina celulele moarte ale pielii si pentru a deschide porii infundati.

Ar trebui sa-ti periezi intregul corp in fiecare zi timp de 15 minute. Aceasta practica iti va imbunatati nu numai aspectul pielii, dar si starea generala de sanatate, deoarece tonifica musculatura si stimuleaza sistemul nervos.