Aceste semne iti arata ca nu te respecti suficient! Ce poti face in acest caz?

1399

Daca ai vorbi cu prietenii tai asa cum vorbesti cu tine insuti, nu ai avea foarte multi… Fiecare relatie pe care o avem, poate fi privita ca fiind o reflectare a relatiei pe care o avem cu noi insine, iar setarea tonului unor relatii corecte, sta in mare masura asupra noastra. Avand incredere in noi insine, ascultandu-ne propriile ganduri, sentimente si emotii, devenim mai autentici si acest lucru ne ofera posibilitatea de a deveni confortabili in propria noastra piele. Cu toate acestea, atunci cand nu suntem confortabili cu noi insine, cu cine suntem, proiectam asupra celorlalti ce nu putem accepta la noi insine.

Acestea sunt cele SASE semne care iti arata ca nu te respecti suficient si ce poti face in acest caz:

#1. Judeci

Aminteste-ti ca ori de cate ori judeci pe cineva, fie ca este vorba de fata in fata sau pe la spatele lor, te confrunti cu un aspect al propriei tale umbre. Asa ca, intoarce toate acele ganduri catre tine, deoarece ceea ce ai spus, este exact ceea ce este necesar sa vindeci, sa accepti si sa alchimizezi in interiorul tau. Agresarea cuiva cu remarci dure este un semn sigur ca nu esti confortabil in propria ta piele; esti prea dur cu tine insuti si iti lipseste auto-acceptarea. Atunci cand ii judecam pe alti, nu numai ca ajungem fata in fata cu un aspect al sinelui nostru, dar fara sa ne dam seama ranim pe altcineva, in baza propriei perceptii asupra lumii si a modului in care ii percepem pe ceilalti.

#2. Cauti validare de la ceilalti

Cautam atentie si validare de la ceilalti atunci cand ne lipseste ceva. Exista un gol care trebuie umplut si fara instrumentele adecvate si introspectie pentru a intelege si a atenua cauza, vom cauta o reactie si o cauza externa. Tu esti si cauza si reactia. Ceea ce cauti in lume se afla deja in interiorul tau; deja cunosti raspunsul deoarece ai pus deja intrebarea. Masoara-te in functie de propriile tale standarde si seteaza-le sus pentru ca meriti.

#3. Te pui pe ultimul loc

A face lucruri pentru ceilalti iti poate aduce bucurie si satisfactie, dar exista un egoism sacru pe care nu ne putem permite sa-l ignoram. Atunci cand exageram in a oferi celorlalti timpul, energia si natura noastra buna am putea sa credem ca nu e nimic in neregula cu acest lucru, dar ai grija, caci si un autoturism are nevoie de un nou plin din cand in cand.

#4. Esti furios

Ce este furia? De unde provine? Si de ce are capacitatea de a ne fierbe sangele atat de mult?

O fata a ego-ului, furia poate sa apara dintr-o varietate de motive. Furia este un semn ca nu sunteti multumit de situatia actuaa, fie ca e vorba de aspectul emotional sau psihologic. Intr-un mod simplu, nevoile tale de baza nu suntem indeplinite si ego-ul tau iti atrage atentia tare si raspicat ca trebuie sa te servesti un pic mai bine.

#5. Le permiti altora sa aiba prea mult de spus in viata ta

Fie ca este vorba de parintii tai, de colegii sau de sefii tai, intotdeauna primim sfaturi de undeva (daca le cerem sau nu asta este o alta poveste). Scopul este acela de a afla daca ceea ce ti se spune rezoneaza cu tine, cu sinele adevarat, cu copilul care are sperante si vise pentru sine. Fii atent la ceea ce permiti sa-ti influenteze procesul de luare a deciziilor, deoarece aceasta este viata ta si tu esti singurul care o traieste.

#6. Faci ceea ce nu-ti place iar si iar

Fie ca este vorba de locul de munca, de un stil de viata sau de o relatie, continuarea aceluiasi ciclu energetic care nu-ti serveste binele sinelui tau superior nu este numai nesanatos, ci iti poate provoca tulburari mentale si emotionale, cum ar fi anxietate si depresie. Daca simti ca esti blocat si nu gasesti calea de scapare, ai realizat probabil deja ca e momentul sa renunti. Nu-ti va face bine, nici acum si nici mai tarziu; asa ca ai incredere ca ceva mai bun te va astepta dupa colt.

Sursa