Intrebarea care poate sa prezica daca relatia ta va functiona sau nu… cu acuratete de 90%

3597

Te-ai intrebat vreodata gandidu-te la relatia ta, privindu-ti partenerul “Este acesta alesul?” sau “Oare aceasta relatie va dura?”. Este o intrebare comuna si nu exista modalitati sigure de a prezice viitorul. Te poate afecta in unele momente. Pai, si cum iti tai seama? Exista o simpla intrebare pe care ti-o poti adresa si aceasta iti poate spune ceea ce trebuie sa stii: “care este povestea relatiei noastre?”

Atunci cand te gandesti la relatia ta, imagineaza-ti ca o spui ca pe o poveste. Esti concentrat asupra aspectelor negative sau pozitive impreuna?

Potrivit lui John Mordechai Gottman, autorul cartii “Principia Amoris: The New Science of Love”, cea mai mare previziune pe care o putem face in legatura cu viitorul unei relatii poate veni de la “povestea noastra”. Este o nesfarsita apreciere a relatiei si a caracterului partenerului.

Aspectele negative

Cand te concentrezi pe aspectele negative ale relatiei, este creat resentiment. A le permite lucrurilor sa-ti intre sub piele este un indicator al unei relatii care nu va dura. Mai mult decat atat, in 90% din cazuri, oamenii care s-au concentrat pe aspectele negative au ajuns sa se desparta. Daca primul lucru care iti vine in minte sunt evenimente sau probleme de zi cu zi care te enerveaza, ar putea fi momentul sa reanalizezi relatia.

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

Din fericire, exista modalitati de a-ti schimba gandirea si de a te concentra la aspectele pozitive.

Discutia deschisa – Discuta cu partenerul tau despre lucrurile care te deranjeaza. Ar putea fi ceva ce s-a intamplat in urma cu ceva timp, dar poate cauza resentimente. Exprimarea acestora te poate ajuta.

Detasament – De indata ce ai discutat despre asta, te vei simti mai bine si iti va fi mult mai usor sa te detasezi de ele. Concentreaza-te la acel proces.

Gandeste-te la aspectele pozitive – Care au fost cele mai bune momente ale relatiei?  Care sunt micile lucruri pe care le face partenerul tau si care sunt speciale? Acelea sunt cele mai importante lucruri.

Practica recunostinta – Arata-ti recunostinta pentru partenerul tau si pentru calitatile pozitive pe care le poseda. Aminteste-ti, exista un motiv pentru care esti cu el si un motiv pentru care te-ai indragostit.

O exprimare negativa a povestii voastre poate prezice daca relatia va dura sau nu. Treci la actiune si schimba-ti gandurile negative in ganduri pozitive pentru a avea o relatia mult mai de succes.

Sursa