Uleiul de Scortisoara – Un remediu miraculos si un afrodisiac natural

1397

Scortisoara este unul dintre condimentele care ar trebui sa faca parte din dieta ta de zi cu zi. Exista numeroase studii stiintifice care demontreaza numeroasele efectele pozitive pe care acest condiment le are asupra unei varietati de afectiuni, cum ar fi diabetul, gastrita si nivelurile ridicate de colesterol.

Infectii fungice – Conform cercetarilor desfasurate de oamenii de stiinta de la Institutul National de Sanatate si Excelenta din Marea Britanie, scortisoara contine ingrediente care pot vindeca eficient infectiile fungice.

Diabetul – Scortisoara contribuie la imbunatatirea nivelurilor de glucoza si de lipide in cazul pacientilor care sufera de diabet zaharat de tip 2.

Boala Alzheimer – Cercetatorii din cadrul Universitatii din Tel Aviv au constatat ca acest condiment are proprietatea de a contribui la prevenirea aparitiei acestei boli. Potrivit studiului desfasurat de catre acestia, extractul CEppt gasit in scortisoara impiedica dezvoltarea acestei boli.

HIV – Un studiu de origine indiana arata ca acest condiment este eficient in cazul anumitor tipuri de HIV.

Scleroza multipla – Potrivit unu studiu desfasurat de Centrul Medical al Universitatii Rush, scortisoara impiedica procesul distructiv al sclerozei multiple.

Reduce efectele negative ale meselor bogate in calorii si contribuie la eliminarea kilogramelor in plus – Scortisoara are proprietatea de a reduce efectele negative ale meselor bogate in calorii si grasimi.

Scortisoara si cancerul – Acest condiment este considerat a fi un super-condiment in ceea ce priveste eficienta sa de a preveni aparitia cancerului si nu numai. Scortisoara inhiba cu 130% supravietuirea melanomului in vivo. In cadrul acestui studiu, a fost demonstrata capacitatea unui extract de apa de scortisoara (Cinnamomum cassia) de a inhiba dezvoltarea celulele canceroase in cazul soriceilor de laborator cu 68% in vitro, dupa 72 de ore de tratament. Atunci cand a fost administrat acelasi extract, soarecii cu melanom (B16F10) au prezentat o incetinire in dezvoltarea tumorilor cu 66% in comparatie cu soarecii netratati. Cel mai important este faptul ca dupa o perioada de 30 de zile, doar 30% dintre soarecii netratati au supravietuit, in timp ce 71% dintre soarecii tratati cu scortisoara erau inca in viata – o crestere a ratei de supravietuire de 136%.

Scortisoara a fost utilizata de omenire de mii de ani, atat la condimentarea diferitelor preparate, cat si in medicina traditionala. Cercetarile recente sustin din punct de vedere stiintific rolul scortisoarei de a reduce nivelul de zahar din sange, anti-bacterian, de reglare a nivelurilor de colesterol si de a preveni cu succes aparitia bolii Alzheimer si a artritei. In prezent, acest condiment miraculos este utilizat in cadrul unui numar de cinci studii aflate in curs de desfasurare legate de controlul obezitatii, de controlul diabetului zaharat si de ameliorarea ovarului polichistic.

Utilizarea uleiului de scortisoara in viata de zi cu zi

Uleiul de scortisoara poate fi utilizat atat intern cat si extern. Acest ulei detine proprietati antiseptice, antibiotice, analgezice si afrodisiace. De asemenea, este foarte usor de preparat.

Vei avea nevoie de 5-6 batoane de scortisoara, de un borcan de sticla si de ulei de masline. Pune batoanele de scortisoara in borcan si umple borcanul cu ulei de masline. Apoi, inchide-l bine si pastreaza-l la temperatura camerei. Ocazional, agita borcanul. Dupa trei saptamani, strecoara uleiul printr-o strecuratoare si pastreaza-l intr-o sticla inchisa la culoare. Poti adauga acest ulei la deserturi sau poti consuma o lingurita zilnic, de preferat dimineata. Se recomanda sa fie utilizat in termen de o luna de zile.