Cele NOUA beneficii uimitoare ale cojilor de lamaie

1718

Nu multi dintre noi suntem cei care cunoastem beneficiile si valoarea nutritionala oferite de banalele coji de lamaie. Dupa ce vei termina de citit urmatoarele beneficii uimitoare oferite de cojile de lamaie, cu siguranta te vei gandi de mai multe ori inainte sa le arunci. Iata care sunt cele NOUA beneficii uimitoare ale cojilor de lamaie:

1. Imbunatatirea sanatatii oaselor

Cojile de lamaie ajuta la imbunatatirea santatii oaselor tale. Acestea contin o cantitate impresionanta de calciu si vitamina C, doua elemente care ajuta la mentinerea si imbunatatirea starii de sanatate a oaselor tale. De asemenea, coaja de lamaie ajuta la prevenirea afectiunilor sistemului osos, precum osteoporoza, artrita reumatoida si poliartrita inflamatorie.

2. Trateaza stresul oxidativ

Cojile de lamaie reduc considerabil efectul negativ pe care-l are stresul oxidativ asupra organismului tau. Cojile de lamaie detin mari cantitati de bioflavonoide citrice, acestea fiind surse foarte importante care duc la o reducere a stresului oxidativ.

3. Eliminarea toxinelor

La nivelul orgnanismului fiecaruia dintre noi sunt prezente elemente toxice. Acestea, nu numai ca ne slabesc organismul, dar, de asemenea, cresc considerabil dependenta de obiceiurile alimentare nesanatoase. Cojile de lamaie, datorita continului lor de bioflavonoide citrive, ajuta la eradicarea acestor elemente toxice prezente in corpul nostru.

4. Lupta impotriva cancerului

Cojile de lamaie lupta impotriva cancerului si pot fi utilizate in prevenirea si tratamentul cancerului. Cojile de lamaie contin Q40 salvestrol si limonen, doua elemente care ajuta in lupta impotriva celulelor canceroase prezente in organismul nostru.

5. Imbunatatirea sanatatii cardiovasculare

Datorita prezentei flavonoizilor plifenolici prezenti in cojile de lamaie, acestea au capacitatea de a reduce considerabil valorile colesterolului din organism, fapt ce duce la o imbunatatire a sanatatii cardiovasculare. De asemenea, prezenta potasiului ajuta la imbunatatirea tensiunii arteriale.

6. Sanatatea si igiena orala

Cojile de lamaie au o eficienta deosebita in mentinerea sanatatii si igienei orale. Deficientele de vitamina C se fac simtite in afectiuni ale cavitatii bucale, cum ar fi gingivita. Cojile de lamaie sunt foarte bogate in acid citric, acesta avand capacitatea de a acoperi carentele de vitamina C si de a lupta impotriva afectiunilor cavitatii bucale.

7. Promoveaza pierderea in greutate

Cojile de lamaie te pot ajuta in lupta impotriva kilogramelor in plus. Acestea contin o substanta cunoscuta sub denumirea de pectina, o substanta responsabila pentru promovarea pierderii kilogramelor in plus.

8. Lupta impotriva afectiunilor pielii

Cojile de lamaie ajuta la prevenirea si combaterea afectiunilor pielii, cum ar fi ridurile, acneea, pigmentarea si punctele negre. Radicalii liberi joaca un rol foarte important in acest proces. Acestea sunt, de asemenea, foarte bogate in antioxidanti, acestia avand un efect detoxifiant asupra pelii taile.

9. Alte beneficii pentru sanatate

In plus, fata de beneficiile enumerate mai sus, lamaile au proprietatea de a detoxifia ficatul, de a intari capilaree, de a vindeca infectiile urechii, de a imbunatati circulatia sanguina, de a reduce contractiile musculare si de a preveni accidentele cardiovasculare cerebrale.