Cele CINCI simptome care indica un deficit de magneziu

6836

Foarte multe persoane nu inteleg importanta magneziului in acelasi mod in care nu inteleg nici importanta calciului sau a fierului, de exemplu. Cu toate   acestea, nivelurile adecvate de magneziu sunt cruciale pentru buna functionare a creierului, a sistemului cardiovascular si a sistemului muscular si impreuna cu siliciul, vitamina D si K, acest mineral important sprijina sanatatea sistemului osos. Deficitul de magneziu este mult mai frecvent decat am avea tendinta sa credem si de aceea, mai jos veti descoperi care sunt cele CINCI simptome care indica un deficit de magneziu:

1. Tiuitul urechilor sau pierderea auzului

Tinitusul, sau sunetele de o freventa inalta este un simptom al deficitului de magneziu, la fel cum este si pierderea auzului. Exista numeroase studii stiintifice care atesta legatura stransa dintre sanatatea aparatului auditiv si nivelurile de magneziu. Intr-un studiu de origine chineza s-a constatat ca magneziul in cantitati potrivite poate preveni formarea radicalilor liberi care pot provoca pierderea auzului. In cadrul unui studiu desfasurat de catre cercetatorii de la Clinica Mayo s-a constatat ca administrarea de tratament cu magneziu pacientilor care au experimentat  pierderea auzului in mai multe cazuri a contribuit la refacerea acelei pierderi in termen de trei luni.

2. Crampele musculare sau spasmele

Magneziul este un mineral crucial pentru functionarea optima a sistemului muscular. Fara acest element, corpul tau s-ar afla intr-o stare de convulsie, deoarece acest mineral este cel care le permite muschilor tai sa se relaxeze si de aceea magneziul este intalnit in continutul unui numar atat de mare de suplimente care induc somnul si relaxarea. O lipsa suficienta de magneziu, prin urmare, poate provoca ticuri faciale, crampe musculare si spasme sau crampe ale picioarelor in timp ce o persoana incearca sa doarma.

3. Depresie

Legatura dintre nivelurile scazute de magneziu si depresie au fost intelese pe deplin in urma cu aproape un secol, atunci cand a fost folosit de catre medici pentru a trata aceasta tulburare de sanatate mintala. Stiinta moderna a confirmat aceasta legatura printr-un studiu desfasurat de catre medicii unui spital de psihiatrie din Croatia acolo unde s-a constatat ca pacientii care prezentau tendinte suicidale sufereau de niveluri foate reduse de magneziu. Un avantaj al magneziului in comparatie cu antidepresivele conventionale este reprezentat de lipsa efectelor secundare.

4. Functionarea anormala a inimii

Asa cum am discutat anterior, nivelurile scazute de magneziu pot avea  efect direct asupra muschilor, iar aici este inclus si muschiul cardiac. Niveurile scazute de magneziu pot determina aparitia unei afectiuni cunoscuta sub denumirea de aritmie cardiaca, in care inima nu reuseste sa bata regulat si acest lucru, la randul sau, poate duce la un risc mult mai mare de complicatii, cum ar fi atacurile de cord si accidentele vasculare cerebrale. De aceea, de exemplu, medicii de la Henry Low Hearth Center din Connecticut tratau pacientii care sufereau de aritmie cardiaca cu un medicament care continea magneziu in compozitia sa.

5. Pietre la rinichi

Foarte multe persoane cred ca pietrele la rinichi sunt cauzate de un exces de calciu, dar, de fapt, vinovatul este chiar deficitul de magneziu. Magneziu previne formarea acestor pietre prin inhibarea legaturilor dintre calciu si oxalati, cei doi compusi care alcatuiesc aceste pietre. Pietrele la rinichi pot provoca dureri extraordinare, de aceea este foarte bine de stiut ca ceva atat de simplu precum magneziul le poate preveni.

In cazul in care experimentezi unul dintre aceste simptome este recomandat sa consulti un medic specialist. De asemenea, este intelept sa urmezi o dieta care include alimente precum: bame, seminte de floarea soarelui si de dovleac, migdale, caju si spanac, deoarece toate acestea sunt surse naturale de magneziu.