ZECE obiceiuri care iti distrug creativitatea incet si sigur

1306

Creativitatea este un aspect al personalitatii persoanelor fericite si sanatoase din punct de vedere emotional. Cu toate acestea, in timp ce noi privim creativitatea ca fiind compunerea unei opere de arta sau compunerea unei melodii, expertii sustin ca aceasta se exprima in cele mai obisnuite activitati si situatii ale vietii noastre, de la prepararea unei delicioase placinte pana la exprimarea unei idei extraordinare in timpul unei sedinte. In cazul in care nu crezi ca esti o persoana creativa, atunci ai dreptate. Subconstientul tau nu diferentiaza intre minciuna si adevar, iar ceea ce-i spui acestuia se transforma in realitate.

Iata ZECE obiceiuri care iti distrug creativitatea incet si sigur:

10. Trebuie sa stiu toate raspunsurile din timp

11

Nu o sa poti sa cunosti toate aspectele si toate raspunsurile inainte sa incepi o calatorie. Indiferent de cat de multa cercetare faci sau cat de mult te pregatesti, tot timpul o sa existe aspecte pentru care nu te-ai pregatit niciodata. Atunci cand incepi sa cauti raspunsuri inainte sa incepi, tot ceea ce faci este sa estimezi  ceea ce crezi ca ar trebui sa cunosti. Pentru a primi majoritatea raspunsurilor, este necesar sa pornesti pe drumul pe care ti l-ai ales. Nu exista o alta modalitate de a le afla.
9. Ma simt vinovat atunci cand fac ceva creativ deoarece nu este productiv

02

Daca nu poti castiga bani cu ajutorul creativitatii tale si-i poti castiga cu altceva, este  foarte usor sa te simti vinovat atunci cand iti exprimi creativitatea printr-o activitate care-ti face placere deoarece nu este indeajuns de productiva. Dar, stii ce este mult mai important decat productivitatea? Fericirea ta. Nu lasa cautarea productivitatii sa-ti conduca viata.
8. Simt ca daca o sa fac greseli daca incep acum

01

Cu totii face greseli. Indiferent de cat de mult o sa te pregatesti inainte sa incepi, o sa ai parte de greseli. Greselile sunt o parte inevitabila a procesului de invatare. Trebuie sa intelegi ca este in regula sa faci greseli.
7. Mi-e frica de judecata familiei si de cea a prietenilor mei

06

Prietenii apropiati si familia noastra, de cele mai multe ori au intentii pozitive, dar uneori, ce-i drept, judecata lor poate fi un pic aspra. Indiferent daca este vorba de dezacordul lor asupra stilului tau de viata sau de un prieten care considera ca le stie pe toate. Adesea, un simplu comentariu rautacios poate lasa rani adanci vreme indelungata in constiinta noastra, dar este important sa retii faptul ca majoritatea oamenilor o sa te incurajeze si o sa-ti accepte munca creativa pe care o depui.
6. Nu cred ca sunt la fel de talentat precum ceilalti

10

Comparatia dintre tine si celelalte persoane este periculoasa deoarece atunci cand o faci, tu nu compari calitate contra calitate, ci din contra, compari defectele tale contra calitatilor celorlalti. Ceea ce pare obisnuit pentru tine insuti, din exterior poate sa para extraordinar, totul tine de perspectiva.
5. Greselelile trecutului meu imi domina gandirea in continuare

05

Gandindu-te constant la greselile din trecutul tau nu este cea mai buna modalitate prin care-ti poti stimula creativitatea. Atunci cand mintea ta se afla in trecut, iti va fi destul de dificil sa mergi inainte. Greselile din trecutul tau te-au invatat foarte multe lectii de viata pe care trebuia sa le iei in seama in acest moment si nimic mai mult.
4. Ma gandesc  ca lucrurile nu o sa iasa asa cum imi doresc

04

Nu poti sa stii niciodata daca lucrurile o sa iasa asa cum iti doresti sau nu. Trebuie sa intelegi ca, indiferent daca lucrurile o sa iasa asa cum iti doresti, la sfarsit o sa ramai cu o experienta de viata. Viata merita traita si merita sa urmaresti experientele din viata ta, iar creativitatea ta  este ceva ce merita urmarit indiferent de urmarile acestei calatorii.
3. Simt ca nu este momentul perfect si nu-mi dau seama cand o sa fie

06

Niciodata nu se intampla sa fie momentul perfect. Daca astepti momentul perfect, exista posibilitatea sa astepti toata viata. Nu poti sa fii sigur niciodata cand o sa fie momentul perfect, dar adevarul este unul singur, cu cat mai repede cu atat mai bine.
2. Nu ma vad ca fiind o persoana creativa

07

Cel mai puternic lucru pe care poti sa-l faci pentru creativitatea ta este sa crezi. Atunci cand nu ai incredere in ceea ce faci, se vede. Astfel o sa-ti sabotezi propria munca in cadrul acestui proces.
1. Creativitatea nu este atuul meu, asa ca nu ma simt sigur atunci cand ma exteriorizez

09

Nu este necesar sa fii un expert pentru a-ti exterioriza personalitatea creativa. Singurul lucru de care ai nevoie este un punct de vedere unic, lucru pe care deja-l ai, cu totii-l avem. Creativitatea ta este speciala si merita sa fie exprimata. Esti expert, dar nu crezi asta cu toata taria pentru a se manifesta cu adevarat.

 

 

 

 

Sursa: lifehack.org