Cele 40 de picaturi de intelepciune oferite de oameni trecuti de varsta de 85 de ani

1393

Aceste 40 de picaturi de intelepciune reprezinta o colectie de sfaturi adunate de la barbati si femei trecuti de varsta de 85 de ani. Multi dintre acesti oameni au trecut prin razboaie, depresii sau lagare de concentrare. Cu alte cuvinte, oamenii din partea carora primim aceste sfaturi de viata au fost cu adevarat incercati de viata si de aceea sunt cu adevarat indretatiti sa ni le ofere. De aceea, fiecare dintre noi putem beneficia de invataturile lor.

Acestea sunt cele 40 de picaturi de intelepciune oferite de oameni trecuti de varsta de 85 de ani:

Sanatate:

1. Bea multa apă.

2. Mananca micul dejun precum un rege, masa de prânz precum un print, si cina ca un cersetor.

3. Mananca mai multe plante si mancare ce creste în copaci si mai putina din cea făcuta în fabrici. Amintiti-vă ca sistemul digestiv nu stie că e secolul 21, asa ca ajutati-l.

4. Exista întotdeauna un moment bun pentru AEE – Adevăr, energie si empatie!

5. Plimba-te 10-30 de minute pe zi.

6. Jucati cat mai multe jocuri, jocurile care nu au niciun câstig, doar simpla plăcere de a le juca.

7. Citeste mai multe cărti decât ai citit anul trecut.

8. Stai în tăcere (fara TV) timp de cel putin 10 minute pe zi si acorda-ti timp pentru a cantari lucrurile.

9. Investeste cel putin 7 ore pe noapte în somn. Vei trage foloasele mai târziu.

Personalitate:

10. Zâmbeste în timp ce te plimbi, acele 10-30 de minute pe zi.

11. Nu compara viata ta cu a altora, este usor sa vezi partea buna, dar cea rea este la fel de bine ascunsa ca a ta, sau mai bine. Nu ai nicio idee despre cum sunt vietile altora cu adevarat sau daca sunt fericiti, asa ca bucura-te de a ta.

12. Nu pierde timpul si energia gândind lucruri pe care nu vei putea niciodată să le transformi. În schimb, utilizeaza acea energie pentru a lucra în directia momentelor viitoare pozitive.

13. Nu fi extremist în orice actiune. Aminteste-ti că adevărul este undeva la mijloc, si viata nu este numai alb si negru.

14. Accepta faptul ca nu ai intotdeauna dreptate sau că te-ai înselat.

15. Nu-ti pierde energia ta plângandu-i pe altii pe care nici nu-i cunosti, si nici faptele lor. Nu ai nicio idee despre ceea ce îi motivează sau ceea ce-i poartă catre o decizie. A judeca este atât de usor, chiar si un copil de 4 ani o poate face. Soferul care te-a claxonat poate a avut o zi grea, sau este nerăbdător să-si vadă sotia bolnavă la spital în timp ce-si face griji pentru chirie. Noi vedem doar comportamentul, niciodată evenimentele care au dus la aceasta.

16. Viseaza mai mult in timp ce esti treaz.

17. Invidia este o pierdere de timp. Ai deja ceea ce aveti nevoie si fiind invidios,  nu-ti va aduce mai mult.

18. Încearca să nu readuci in discutie greselile din trecut ale sotului tău. Aceasta va distruge fericirea voastra prezenta, si chiar daca ai dreptate – pur si simplu nu se merita.

19. Viata este prea scurta pentru a ura oamenii. Ar trebui să ai putina teamă de unii si milă de altii, dar ura este o pierdere mai mare de timp decât orice altă emotie.

20. Sa faci pace cu trecutul tau.

21. Nimeni nu controlează nivelul de fericire, decat tu.

22. Viata este o scoala, aminteste-ti că esti aici pentru a invata. Problemele sunt ca niste teste, iar lectia pe care o primesti te va ajuta să o rezolvi pe următoarea corect.

23. Zâmbeste si râzi mai mult cu toata fata, inclusiv cu ochii. Găseste umor oricand poti.

24. Nu te lua prea în serios, nimeni altcineva nu o va face!

Comunitate:

25. Suna-ti familia destul de des astfel încât să simtă ca mergi alaturi de ea în această viată.

26. În fiecare zi – sa faci cel putin un lucru bun pentru altii, care într-adevăr ii ajută. Aceasta te va face sa te simti bine si mai târziu – cineva recunoscător te va ajuta atunci cand vei avea nevoie.

27. Încearca să ierti, e cel mai greu lucru, mult mai greu decât ura, dar e posibil.

28. Petrece ceva timp cu persoane de peste 70 si sub 6 – vei învăta răbdare si empatie.

29. Încearca să faci cel putin 3 persoane sa zâmbeasca în fiecare zi.

30. Despre ceea ce unii oameni cred că despre tine ca nu este treaba ta! Deci, de ce te mai deranjezi? Trăieste-ti viata si nu mai te intreba ce e in mintea lor, nu vei sti niciodată adevărul complet!

31. Colegii tai de munca nu vor avea grijă de tine când esti bolnav. Familia si prietenii, da. Nu lasa oamenii care tin la tine, departe de viata ta. Toti avem nevoie de ajutor la un moment dat, nu pastra distantă.

Viată:

32. Fă ceea ce trebuie. Fara sa ranesti pe nimeni, in ciuda sentimentele tale personale. Acesta va avea valoare de timp si pe termen lung.

33. Scapa de ceea nu este util, frumos, sentimental sau care sa-ti aduca adevarata placere in viata.

34. Iertarea poate vindeca mai mult decât vă puteti imagina vreodată. Poate revigora relatiile si reaprinde dragostea si aprecierea adevărată. Iertarea este modalitatea de a arăta sa esti puternic, si puterea este impresionanta si atractiva.

35. Nu contează cât de bună sau rea este situatia – se va schimba la un moment dat. Prin urmare sa nu-ti pierzi capul sau sa te temi.

36. Nu contează cum te simti în acest moment – te ridici, te îmbraci si să fii acolo la timp. Un început bun te va ajuta sa scapi de acel sentiment.

37. Dacă actorii pot avea succese uriase la varsta de 70 de nai, iti dai seama ca partea cea mai buna e pe cale sa vină. Si dacă nu este sa fie, apoi încercati să creati ceva bun pentru altcineva, aceasta va fi adesea surprinzator si pentru tine, de asemenea.

38. Când te trezesti în viată dimineata, îmbrătiseaza viata!

39. Cel mai mare secret este că oricine poate fi fericit. Dar unii decid că nu vor fi si apoi cauta motive să sustină această teorie. Nu face asta! Presupune că esti fericit si găseste motive pentru a sustine această afirmatie! Continua gasirea acestor motive, si tu chiar s-ar putea sa începi să crezi asta.

40. Bucura-te în fiecare zi. Aminteste-ti, viata este doar o plimbare, si iti sunt prezentate multe lucruri diferite, unele minunate, altele ingrozitoare. Dar vei continua întotdeauna si este întotdeauna doar o plimbare. Bucura-te de ea.
Mai presus de toate, roagă-te!

Sursa