UNSPREZECE moduri prin care poti sa fii schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume

1565

Ai avut impresia vreodata ca omenirea se indreapta cu pasi repezi pe o panta descendenta? Este destul de usor sa te simti neputincios in fata razboaielor, a deteriorarii mediului inconjurator si a inegalitatii. Cu toate acestea, exista o modalitate prin care puteti prelua sentimentul de control si putere si precum spune si zicala, sa fiti schimbarea pe care doriti sa o vedeti in lume. Iata unsprezece moduri prin care poti sa fii schimbarea pe care care doresti sa o vezi in lume:

11. Priveste partea buna a lumii

zambeste.01

Apectele pozitive ale lumii in care traiesti se afla peste tot in jurul tau. Zambeste. Fericirea este contagioasa.

10. Conecteaza-te cu scopul tau

Telescope on Map

Cand traiesti si-ti desfasori activitatea in concordanta cu valorile si cu telurile pe care ti le-ai propus, cladesti in viata ta un izvor de bucurie, capacitate de adaptare si pasiune. Descoperi caliati de care nu stiai pana acum si devi o inspiratie pentru celelalte persoane.

9. Nu va varsati supararea pe alte persoane

nervi.1

Cu totii avem zilele noastre proaste, momente in care avem impresia ca am fi singuri intr-o astfel de situatie. Nu ajuti pe nimeni in cazul in care te enervezi si distrugi totul in urma ta. Daca ai nevoie sa te descarci, fa-o intr-un loc ferit si obisnuieste-te cu situatia. Nu strica ziua celorlalte persoane din jurul tau.

8. Practica compasiunea de sine

bunatate.02

Practicarea compasiunii de sine te va ajuta sa fii o persoana mai buna, o persoana plina de compasiune fata de cei din jurul tau. Nu le poti oferi altora ceea ce nu-ti oferi tie.

7. Accepta lucrurile pentru ceea ce sunt

acceptare

Lupta impotriva situatiilor, a lucrurilor pe care nu le poti schimba, impotriva momentului prezent, este cea mai sigura cale catre nefericire. In schimb, invata sa accepti lucrurile asa cum sunt, chiar daca incerci sa faci modificari.

6. Nu este necesar sa ai dreptate

argumente

De cate ori te-ai aflat in mojlocul unui argument si ai uitat obiectul discutiei? Intreaba-te daca intradevar merita acest lucru. Gaseste un teren comun in argumentele pe care le porti. Vrei sa ai dreptate sau vrei sa fii fericit?

5. Fereste-te de judecata critica

nu judeca.01

Cu totii ocupam uneori pozitia de judecator. Cu totii avem momente in care privim oamenii de sus. Te asigur ca fiecare dintre noi suntem vinovati de acest obicei. Nu este necesar sa te ingrijorezi cu privire la acest obicei, dar fii constient in momentul in care acest tipar de gandire apare si nu actiona intocmai. Atunci cand judecam, ne dezumanizam si judecam fiinta umana de langa noi prin prisma actiunilor ei. Acest obicei are scopul de a ne face sa ne simtim mai bine. Cu toate acestea, in loc sa judecati, dati dovada de empatie fata de cealalta persoana. Va face minuni.

4. Fii bun!

Nurse Holding Elderly Patient's Hand

Nu stiu de ce, dar dragostea pare sa fie raspunsul la majoritatea intrebarilor esentiale pe care ni le adresam noua insine. Intinde-ti mana atunci cand vezi o persoana la anangjhie si ofera-le vorbe frumoase. Ajuta un batran sa traverseze strada. Fii plin de compasiune pentru toti cei din jurul tau. Nu lasa lumea din jurul tau sa te faca sa te retragi in propria cochilie. Ce semeni, aia culegi!

3. Fii vesel!

mama si copilul.1

Poate parea ca lumea este plina de negativism. Pentru a observa acest lucru este necesar doar sa deschideti televizorul, dezastre, politicieni corupti, concedieri, conflicte si multe altele. Foarte multi dintre noi pot imprumuta foarte usor energia negativa pe care o prezinta programele de stiri pline de conflict si drama. Asa ca, ofera o alternativa, pentru tine si pentru cei din jurul tau si fii un model de velie. Acest lucru nu presupune sa ignori durerea sau problemele din viata ta. Nici nu inseamna sa pretinzi ca esti fericit atunci cand sentimentele interioare sustin contrariul. Ceea ce inseamna este sa ai curajul sa-ti exprimi bucuria cu cei din jurul tau. Un dintre exemplele relevante este Dalai Lama, exilat din tara sa, o persoana care  a fost martorul multor acte de cruzime si de groaza in viata sa, dar o persoana vesela si plina de bucurie.

2. Arata atunci cand esti recunoscator

recunostinta.02

Ai fost servit extraordinar de un chelner la restaurant? A fost cineva bun cu tine chiar in momentul in care ai avut nevoie de o mana de ajutor? Multumeste-le! De ce nu le-ai oferii celor din jurul tau darul comentariilor pozitive?

1. Fii recunoscator

recunostiinta.01

Fii recunoscator nu doar pentru ceea ce exista deja in viata ta, dar si pentru oamenii din jurul tau.  Spune-le cat de mult ii apreciezi si cat de mult ii iubesti.