Semnele unui auto-control scazut si cum te afecteaza asta in viata de zi cu zi

1650

Autocontrolul. De asemenea, cunoscut sub numele de vointa, disciplina sau determinare, aceasta trasatura este o mare abilitate pe  tot parcursul vietii noastre. Autocontrolul te poate ajuta sa depasesti situatiile tentante din viata ta si te vor ajuta, de asemenea sa depasesti greutatile in momentele dificile. Citeste in continuare pentru a afla secrete care te vor ajuta sa-ti castigi auto-controlul necesar pentru a depasi aproape orice situatie.

Fiintele umane isi doresc in mod natural sa revina la rutinele vechi si familiare, care sunt confortabile pentru ei. Deci, orice fel de schimbare sau o rutina noua care utilizeaza o mare cantitate de vointa se foloseste de reursele din rezevorul de autocontrol. Este nevoie de multa atentie pentru a stapani noi rutine sau penru a depasi sentimentele si impulsurile noastre de zi cu zi.

De aceea, la sfarsitul zilei, in special in zilele care sunt umplute de o cantitate mare de stres, rezervorul nostru de auto-control poate avea o cantitate redusa de combustibil si suntem mult mai vulnerabili in fata sentimentelor de epuizare. Cu toate acestea, exista modalitati de a identifica daca rezervorul este golit si cum poti sa-l umpli la loc.

Semnele unui control de sine scazut:

Agitatie

Iritabilitate

Lipsa rabdarii

Dificultati de concentrare

Ganduri intrusive

Asa ca, ce poti face pentru a recapata auto-controlul?

De aceea, la sfarsitul zilelor pline de stres si de noutate, rezervorul nostru de auto-control poate fi la limita si sunt mari sanse sa ne simtim epuizati si lipsiti de energie. Cu toate acestea, exista modalitati de a identifica momentele acestea si de a adauga combustibil.

Daca nivelul de auto-control este redus, relatiile tale vor avea de suferit

Nu numai ca auto-controlul este foarte important in atingerea scopurilor personale si defineste orice persoana de succes, ci este, de asemenea, extrem de important in viata noastra sociala. Folosirea auto-controlului face parte idn interactiunile noastre de zi cu zi. De cele mai multe ori suntem implicati in situatii stresante, iar capacitatea de a ne controla emotiile si sentimentele este esentiala.

Impulsivitatea poate avea consecinte rele, iar controlul de sine te poate salva de unele situatii foarte ciudate.

Acestea sunt cele patru modalitati simple de a acumula auto-control:

#1. Practica situatii in care iti este testat auto-controlul

Practica conteaza si in acest caz. Poti renuntal a dulciuri sau la tehnologie pentru o zi sau pentru mai multe zile. Acest lucru va duce la imbunatatirea acestei aptitudini. De asemenea, iti va imbunatati increderea stiind ca te poti controla in situatii stresante.

#2. Distragerea atentiei de la situatia tentanta

Atunci cand o situatie apare si te tenteaza, gasirea unei distrageri bune (cum ar fi o plimbare sau un telefon cu un prieten) te poate ajuta sa eviti comportamentul rau. De asemenea, inlocuirea obiceiurilor proaste cu recompense sau cu comportamente pozitive este o modalitate foarte buna de a da cu piciorul acestei rutine obraznice care poate fi foarte tentanta.

#3. Pune-ti energia pe primul loc

Atunci cand autocontrolul este epuizat, si va fi de multe ori in viata ta, poate fi destul de usor sa te intorci la comportamentele rele. O modalitate foarte buna de a impiedica acest lucru este sa ai grija fata de tine insuti. Mananca sanatos, odihneste-te suficient si practica exercitii fizice. Toate aceste metode simple se vor asigura ca ai cel mai bun nivel de energie pentru a face fata stresului.

#4. Schimba mediul pentru a scapa de tentatii

Prin scaderea distragerilor si a ispitelor din mediul tau, nu va trebui sa exerciti atat de mult autocontrol si astfel iti vei putea concentra energia asupra lucrurilor mai importante. Imbunatatirea mediului inconjurator te va ajuta sa-ti rezervi autocontrolul pentru momentele in care ai cel mai mult nevoie de el.

Un bun auto-control nu vine intotdeauna usor si uneori este nevoie de munca. Dar, prin practica si prin folosirea unora dintre sfaturile de mai sus, folosirea auto-controlului va deveni mai usor in timp si astfel succesul va urma.

Sursa