Esti o persona plina de speranta sau nu? Fa testul si afla!

1297

Instructiuni: Cititi intrebarea si raspundeti A, B sau C. Raspundeti in functie de varianta care vi se potriveste cel mai bine, in functie de modul in care ati raspunde sau ati actiona in acel scenariu.

1. Esti nerabdator sa participi la nunta unui prieten apropiat saptamana viitoare. Intre timp, te plimbai pe afara si ti-ai scrantit piciorul. Tu…

a) suni mirele si mireasa pentru a anula invitatia primita.

b) decizi sa astepti cateva zile pentru a observa evolutia recuperarii si planuiesti in continuare sa mergi.

c) anunti mirele si mireasa cu privire la gandurile optimiste pe care le ai referitoare la recuperare si ai de gand sa fii acolo.

2. Ai aplicat pentru un loc de munca intr-un domeniu pentru care esti extrem de calificat. Doua saptamani au trecut si nu ai auzit inca nicio veste. Tu…

a) te simti deprimat si iti faci griji ca nu vei avea niciodata un loc de munca.

b) iei decizia de a mai astepta cateva saptamani inainte de a urmari alte oportunitati. Vei astepta.

c) ai incredere in abilitatile si in potentialul tau si incepi sa-ti cauti un alt loc de munca, cu convingerea ca te vei angaja cat de curand.

3. Ziua ta de nastere este la o saptamana distanta si nimeni nu a mentionat incercarea de a planui o iesire in oras sau de a sarbatori impreuna. Tu…

a) presupui ca prietenii tai au uitat sau ca nu le pasa.

b) astepti in speranta ca in cel mai scurt timp acestia isi vor aminti.

c) presupui ca cei din jurul tau vor sa sarbatoriti impreuna si incepi sa le propui anumite planuri pentru ziua ta de nastere.

4. Tocmai ti-a fost oferita o slujba mult mai bine platita decat cea actuala, dar in afara zonei tale comfort. Tu…

a) decizi ca nu esti capabil si refuzi oferta respectiva.

b) te simti nesigur in legatura cu aptitudinile tale si-i rogi pe cei din jurul tau sa te sustina si sa-ti ofere increderea de care ai nevoie.

c) simti ca te poti implica in ceva nou si ai incredere ca poti sa reusesti, atata timp cat esti sustinut si primesti ajutorul de care ai nevoie.

5. Cel mai bun prieten al tau s-a mutat din orasul in care locuiesti. Tu…

a) esti foarte trist, pentru ca stii ca relatia voastra nu o sa fie niciodata aceiasi si o sa-ti fie greu sa gasesti un alt prieten ca el.

b) te gandesti ca o sa mentineti legatura in continuare.

c) esti sigur ca nu este o problema mare si veti pastra in continuare legatura, indiferent de distanta dintre voi.

6. Cand iti imaginezi cum o sa fii 5 ani mai tarziu, tu…

a) crezi ca lucrurile o sa fie la fel sau mai rau

b) speri la ce-i mai bun, dar te astepti la ce-i mai rau.

c) stii ca daca-ti fixezi un scop in minte, poti sa-ti construiesti o viata mai buna si mai productiva.

7. In urma unei vizite medicale de rutina, doctorul a fost ingrijorat cu privire la starea ta de sanatate. Iti este sugerat sa faci un set de analize medicale pentru a te asigura ca totul este in ordine. Tu…

a) iti anunti toti apropiatii si le spui ca esti foarte bolnav.

b) esti destul de speriat. Mergi la un alt doctor pentru o alta opinie de specialitate.

c) esti ingrijorat, dar stii ca nu exista niciun motiv pentru care sa o faci si astepti rezultatele testelor de laborator.

8. Te afli in incinta unui complex comercial si realizezi ca masina ta este parcata intr-o zona in care parcarea este interzisa. Tu…

a) sunt blestemat de soarta! Pun pariu ca masina mea a fost remorcata pana acum si toata viata mea in acest moment este ruinata.

b) cu sigurata voi primi o amenda.

c) nu pot schimba nimic in acest moment si voi accepta orice se va intampla. Poate daca ma grabesc, voi avea noroc si voi ajuge acolo inainte sa se intample ceva rau.

Raspunsuri

Daca ati raspuns la majoritatea intrebarilor cu varianta A, nu sunteti o persoana prea plina de speranta. Aveti tendinta de a privi viata intr-un mod negativ si nu numai ca aspteptarile dumneavoastra nu sunt pozitive, ci din contra, prevestiti tot ce e mai rau.

Daca ati raspuns majoritatii intrebarilor cu varianta B, sunteti o persoana care are momente de speranta, dar aveti tendinta de a astepta pana cand situatia pare pozitiva inainte de a fi plina de optimism.

Daca ati raspuns majoritatii intrebarilor cu variata C, sunteti o persoana plina de speranta. In momentele grele, mereu cautati aspectele pozitive si incercati mereu sa va pastrati optimismul. Oamenii va apreciaza pentru acest lucru si va vorbesc despre problemele lor stiind ca dumneavoastra le puteti expune intr-o lumina pozitiva.