Punctul K-27: Mentine-ti sanatatea rinichilor cu acest simplu exercitiu de presopunctura

3197

Punctele de presopunctura sunt mici centrii electromagnetici aranjati de-a lungul celor paisprezece meridiane principale ale organismului tau. Aceste mici “pete” de energie reprezinta locul in care sunt aplicate acele in timpul sedintelor de acupunctura cu scopul de a controla durerea, de a trata diferite afectiuni si de a stimula energia organismului. Cel de-al 27-lea punct de presopunctura al meridianului rinichilor, de asemenea cunoscut si sub denumirea de K-27, se afla aproape de clavicula (foto).

In conformitate cu aceasta stiinta, simpla atingere a acestor puncte de energie poate creste vitalitatea si concetrarea, poate mentine sistemul imunitar puternic si poate reduce stresul.

CINCI pasi simpli prin care poti stimula punctul K-27:

1

1. Plaseaza degetul mijlociu de la mana stanga pe punctul din stanga. Acum plaseaza degetul mijlociu de la mana dreapta pe punctul din dreapta.

2. In cazul in care esti ingrijorat ca nu vei stimula zona corespunzatoare, te poti folosi de doua sau de trei degete.

4. Unii practicieni prefera sa incruciseze mainile prin plasarea degetelor mainii stangi pe punctul din dreapta si invers. Cu toate acestea, incrucisarea mainilor nu este esentiala, cu toate ca acestia sustin ca aceasta pozitie promoveaza o mai buna stimulare a acestui punct energetic.

5. Stimuleaza punctele energetice prin atingerea repetata sau prin masarea ferma a acestora. Nu uita sa respiri adanc – inspiri pe gura si expiri pe nas – in timpul acestui exercitiu.

6. Durata acestui exercitiu nu ar trebui sa depaseasca un minut. Puteti repeta in cazul in care simti ca este necesar.