OPT beneficii nebanuite ale stilului de viata minimalist

1253

De cele mai multe ori este necesar sa reducem tot ceea ce nu este esential in viata noastra. Acesta este un nou stil de a-ti trai viata si este denumit stilul de viata minimalist. Am putea sa-ti spune ce implica acest stil de viata, dar este mult mai bine inteles atunci cand intelegi ce nu implica. Acesta stil de viata se afla in opozitie cu stilul de viata impus de catre societatea in care traim, de catre reclamele mass-media. Acest stil se concentreaza doar asupra aspectelor esentiale ale vietii si are ca scop reducerea aspectelor si lucrurilor superficiale pe cat de mult posibil. Iata care sunt cele OPT beneficii nebanuite ale stilului de viata minimalist:

8. Mai multa pace a mintii

5

 

 

Atunci cand depindem de lucrurile materiale si sentimentul de sine este identificat cu acele posesiuni, stresul ne urmareste pas cu pas deoarece exista riscul ca in orice moment sa putem pierde aceste lucruri materiale, rezultatul fiind diminuarea sentimentului de sine. Simplificandu-ti viata, poti elimina atasamentul fata de aceste lucruri, iar in ultima instanta iti poti creea o minte linistita si un suflet impacat. Cu cat ai mai putine griji si lucruri pentru care sa te ingrijorezi, cu atat o sa fi mai linistit si mai impacat.

7. Mai putina frica de greseli

5

Daca ne uitam la calugarii Shaolin, realizam ca acestia nu cunosc sentimentul de frica. Acestia nu cunosc acest sentiment deoarece nu au nimic de pierdut si pentru ca au un antremant temeinic in ceea ce fac. In orice domeniu in doresti sa reusesti, poti reusi atata timp cat nu exista presiunea exterioara de a pierde toate posesiunile. Evident ca trebuie sa-ti asiguri un acoperis deasupra capului, dar trebuie sa realizezi ca singurul lucru de care trebuie sa-ti fie frica este frica insasi.

6. Mai multa fericire

5

Atunci cand iti vei face ordine in viata ta si vei elimina lucrurile care nu au o insemnatate speciala si in care ai fost fortat sa crezi ca-ti vor aduce fericirea, sentimentul autentic de fericire o sa patrunda fara indoiala in viata ta automat. Vei vedea printre promisiunile false, printre tot mormanul de lucruri marunte. De asemenea, fericirea o vei gasi in eficienta personala si in puterea de a te concentra pe lucururile care conteaza pentru tine cu adevarat.

5. O atentie mai mica fata de posesiunile materiale

5

Toate lucrurile materiale si posesiunile cu care ne inconjuram sunt doar o incercare de a umple un gol, un gol pe care majoritatea dintre oameni il simt in continuu. Banii nu pot cumpara fericirea dar pot cumpara un grad de comfort. Dupa ce gradul de comfort pe care ni-l doream initial este satisfacut, obsesia noastra fata de lucrurile materiale si fata de bani ar trebui sa se incheie, dar lucrurile nu stau chiar asa. Priviti in jurul dumneavoastra si observati ca traim intr-o societate de consum in care o pereche de pantofi iti poate oferi fericirea, chiar daca aceasta fericire trece dupa cateva zile. Suntem bombardati de media cu fel de fel de promisiuni care ne vor oferi fericirea prin lucruri materiale. Nu este de mirare ca ne chinuim, efectiv ne chinuim, sa fim fericiti in fiecare zi. Incearca sa rezisti tentatiilor. Aceasta este o cale care nu duce nicaieri, nu o sa te faca fericit.

4. Concentreaza-te pe hobbi-uri si pe sanatate

5

Atunci cand petreci mai putin timp la cumparaturi prin Mall-uri, dintr-o data ai mai mult timp sa faci lucrurile care iti fac cu adevarat placere, sa faci lucrurile care te vor face pe tine fericit. Multa lume acuza lipsa timpului, dar  cati dintre acestia observa modul in care isi petrec majoritatea timpului lor liber? Astfel, vei avea posibilitatea sa urmezi cursuri de Yoga, de Karate, sa petreci o zi cu copii, sa mergi la sala, sa citesti o carte buna sau sa calatoresti. Indiferent de lucrurile care te pasioneaza, sunt sigur ca ti-ai putea face timp pentru aceste activitati daca ai petrece mai putin timp la cumparaturi.

3. Mai multa incredere in tine

5

Intregul stil de viata minimalist implica si promoveaza individualitatea persoanei si responsabilitatea. Aceste doua calitati sunt necesare pentru a te indrepta catre adevaratul respect de sine. Cu timpul, prin acest stil de viata va puteti castiga increderea in puterea pe care o detineti in interiorul vostru.

2. Mai multa libertate

5

Acumularea de lucururi este ca o ancora, o sa ne tina pe loc tot timpul. O sa fim tot timpul ingrijorati ca am putea pierde toate aceste lucruri acumulate. Detaseaza-te de lucrurile care nu au insemnatate si vei experimenta o libertate cum nu ai facut-o pana acum, o libertate de lacomie, de obsesie si de ore intregi de munca pentru a ajunge ceva.

1. Creeaza spatiu pentru ceea ce este cu adevarat important

5

Atunci cand facem curat in sifonierele si in sertarele noastre, de exemplu, se creeaza un spatiu, acel spatiu ne ofera o pace interioara. Pierdem acel sentiment de claustrofobie si putem din nou sa respiram. Creeaza spatiu, detaseaza-te de lucrurile care nu au o insemnatate reala si lasa loc lucrurilor care conteaza.