Ochii tai spun foarte multe despre sanatatea organismului tau

1206

Fiecare dintre noi cunoastem faptul ca ochii reflecta intr-o mare masura starea noastra sufleteasca, de aici si exprsia “ochii sunt fereastra sufletului”. De fapt, ochii, nu numai ca sunt fereastra sufletului nostru, dar acestia sunt, de asemenea, indicatori importanti ai starii noastre de sanatate.

Ochii nostri ne pot avertiza in legatura cu anumite dezechilibre sau afectiuni care au loc la nivelul organismului nostru. Din pacate, avand in vedere poluarea de care suntem inconjurati, organismul nostru este incarcat de toxine.  Afectiunile se fac simtite in mai multe feluri, iar la nivelul ochilor apar o serie de caracteristici care ne pot arata cu exactitate starea de sanatate a organismului nostru.

Atunci cand la nivelul organismului ceva nu functioneaza asa cum ar trebui, se fac simtite semne fizice care ne ajuta sa determinam ce anume ne afecteaza sanatatea. Din pacate, multi dintre noi nu cunoastem aceste vechi cunostinte. Iata ce spun ochii tai despre santatea ta:

1. Cearcanele intunecate de sub ochi

Foarte multe persoane sunt de parere ca aceste cearcane sunt un indiciu clar al lipsei de somn sau o consecinta a timpului indelungat petrecut in fata televizorului sau calculatorului. Alte persoane sunt de parere ca acestea sunt o consecinta directa a unei cantitati mari de potasiu in organism. Acestea pot fi doua dintre cauze, dar ,de cele mai multe ori cearcanele intunecate de sub ochi sunt cauzate de oxidarea hemoglobinei. Cu alte cuvinte, acestea sunt o cauza directa a unor capilare neetansate, iar vizibilitatea acestora se datoreaza stratului subtire de piele care acopera zona de sub ochi. In esenta, aceast semn iti atrage atentia cu privire a existenta unei probleme la nivel hepatic. Problema se poate datora in mare parte geneticii, alergiilor sau unui deficit de fier, toate acestea fiind cauzate de ceea ce consumam sau nu consumam.

2. “Pungile” de sub ochi

“Pungile” sau ochii umflati sunt rezultatul grasimi acumulate in jurul zonei ochilor. Acest fenomen apare atunci cand septul din jurul gobului ocular slabeste, cauzand avansarea stratului exterior de grasime, iar consecinta este reprezentata de ceea ce numim “pungi” de sub ochi. Cauza principala care sta la baza acestui fenomen este reprezentata de o problema la nivelul rinichilor. In esenta, in cazul in care rinichii nu reusesc sa curete in mod eficient toxinele de la nivelul intregului organism, semnele fizice vor incepe sa se faca simtite in special in jurul ochilor. Alte studii sugereaza ca pungile de sub ochi sunt un indicator direct al unui consum ridicat de sare.

3. Ochi scufundati

Acesta este un simtom destul de des intalnit in societatea noastra de astazi si nu este o pura intamplare. De obicei, acest simptom este cauzat de deshidratara organismului.  Foarte multi dintre noi bem foarte multe cafele si sucuri, fara sa ne dam seama ca acestea au un efect diuretic si cauzeaza o deshidratare severa a organismului. Impreuna cu un consum foarte redus de apa pe parcursul zilei, organismul nostru se regaseste in imposibilitatea de a functiona corespunzator. Prin cresterea aportului de apa si prin reducerea cantitatii de bauturi diuretice pe care le consumi, cu siguranta vei observa rezultatele pozitive imediat.

4. Ochi galbeni

Acest lucru se manifesta atunci cand membrana exterioara netransparenta a ochiului (slera sau albul ochiului) devine galbena. De obicei, acesta este un semn de icter, caz in care exista o acumulare de bilirubina in sange. Bilirubina este un pigment de culoare galbena, acesta fiind un produs al defalcarii vechilor celule rosii din sange. In mod normal, bilirubina este procesata de catre ficat si este eliberata in intestin prin bila inainte de a fi eliminata de organism prin fecale. Asa cum ati ghicit probabil, o cauza comuna a ochilor galbeni este direct legata de o afectiune hepatica. O doza zilnica de suc de lamai proaspat sau de sfecla rosie ar trebui sa produca o decolorare in cateva saptamani.

5. Vasele de sange

Ochii tai sunt una dintre putinele zone ale corpului la nivelul carora sunt expuse vasele sanguine. Din acest motiv, acele vase sanguine ne pot spune foarte multe in legatura cu starea de santate. In unele cazuri, inflamarea vaselor de sange la nivel ocular poate fi cauzata de o iritatie, alergie sau, in unele cazuri, de o infectie virala. In alte cazuri insa, o infamatie continua a vaselor sanguine poate fi legata de probleme mult mai grave, precum hipertensiunea arteriala sau diabetul.