Presopunctura in 5 minute: excercitiul de intinerire si de relaxare faciala

3176

Exista mai multe tipuri de exercitii care au ca scop eliberarea tensiunii din zona fetei: yoga, reflexoterapie, presopunctura. Toate acestea au un singur scop, acela de a stimula circulatia sangelui si a energiei vitale.

Ridurile si pierderea elasticitatii pielii sunt cauzate de mai mult factori: o reducere a nivelului de colagen, scaderea nivelului proteinelor din piele, cele care pastreaza pielea tare si elastical; supraexpunerea la radiatiile solare sau a celor de la solar; deshidratarea cauzata de caldura excesiva; hidratarea insuficienta; consumul excesiv de zahar si nu in ultimul rand stresul. Acestia sunt factorii care ne sterg tineretea de pe chipul nostru.

Iata un antrenament facial, rapid si usor, care iti va reda stralucirea pielii, relaxarea si fericirea.

Un facelift de presopunctra sau un masaj de reflexoterapie faciala este similar in tehnica si in beneficii cu tehinicile de EFT in aspectul ca ambele trezesc energia stagnanta a organismului.

Stimularea punctelor de presopunctura stimuleaza fluxul de energie prin meridiane si ne ajuta sa atingem echilibrul emotional.

Un tur rapid in jurul punctelor de presopunctura ale fetei va stimula circulatia sanguina si Qi-ul, limfa, va stimula eliminarea toxinelor si iti va reda tonusul muscular.

Exercitiul de presopunctura:

In picioare, sau asezat undeva in liniste, inchide ochii sau tine-i partial inchisi.

Zambeste usor si respira de trei pana la cinci ori expirand pe nas de fiecare data.

Incepe cu punctul situat in centrul fruntii, intre sprancene si maseaza-l usor cu varful degetului mijlociu. Masajul se face in cercuri lente, in sensul invers al acelor de ceasornic.

Apoi, pune cele doua degete mijlocii in zona de la inceputul srancenelor  – de langa nas – si – apasand usor – maseaza catre exterior cu miscari sterse.

Continua pana in momentul in care simti ca toata aceasta zona este relaxata. Apoi, maseaza cu varful degetelor mijlocii – in cerculete foarte mici –zona dintre nas si sprancene. In cazul in care simti o anumita durere sau tensiune in jurul acestor puncte, usureaza presiunea pe care o aplici.

Acum, maseaza zona din exteriorul sprancenelor tale, aproape de tample. Deplaseaza-te catre zona obrajilor, plasandu-ti degetele in aceasi linie cu ochii, cativa centimetri mai jos. Continua sa-ti masezi obrajii intr-o miscare inversa a acelor de ceasornic.

Continua cu masarea colturilor gurii, aplicand atata presiune cat este relaxant si confortabil pentru tine.

Plaseaza-ti degetul aratator in zona dintre nas si buza superioara. Maseaza in cercuri lente.

Plaseaza-ti degetul aratator in zona dintre buza inferioara si barbie. Cand ai terminat de masat acest punct maseaza-ti conturul maxilarului inferior, de la centrul barbiei catre exterior, pana la punctele exterioare ale articulatiei mandibulare.

Maseaza-ti usor muschii din spatele capului si a coloanei vertebrale superioare. Continua sa masezi pana in momentul in care simti ca energia a fost pusa in miscare. Majoritatea persoanelor simt o caldura usoara in acest moment.

Apoi, intoarce-te la tample si folosindu-te de degetul aratator si de cel mijlociu, apasa gentil  partile laterale ale fruntii, tamplele si ridurile exterioare din zona ochilor.

Final

Freaca-ti mainile una de celalata pentru a le incalzi usor si apoi pune-le  deasupra ochilor. Apasa usor cu partea inferioara a palmei pe oasele obrajilor, iar degetele lasa-le sa se relaxaxeze deasupra ochilor, a sprancenelor si deasupra fruntii.

Relaxeaza-ti fata astfel timp de un minut.

Acum cu siguranta vei putea sa infrunti lumea intr-un alt mod.