Gandurile iti afecteaza sanatatea mai mult decat crezi!

2479
Cat (si mai ales cum) crezi ca vei trai?

Vestea buna este ca daca iti modifici gandurile, iti poti influenta si sanatatea! Becca Levy a studiat modul in care convingerea proprie despre longevitate ne afecteaza speranta de viata. Ce a descoperit? Iata secretul: cei care traiesc cel mai mult sunt cei care cred ca vor trai cel mai mult.

Desigur ca gandurile pozitive nu reprezinta unicul factor de influenta. Se mai intampla accidente, apar factori genetici care ne pot influenta cursul vietii si al sanatatii, lucruri rele se pot intampla oamenilor buni, care au ganduri pozitive. Insa studiile arata ca, in ciuda acestor evenimente neprevazute, ceea ce gandim, in special daca o facem cu teama, tinde sa devina realitate, pentru ca gandurile negative stimuleaza productia de cortizol si epinefrina in corp, in timp ce gandurile pozitive ne relaxeaza sistemul nervos si permite corpului sa se vindece.

Esti stapanul propriilor tale ganduri

Sigur nu vei inghiti o pastila dintr-o cutie de otrava, dar ori de cate ori ai ganduri negative despre sanatatea ta, iti poti otravi corpul cu hormoni de stres care dezactiveaza mecanismele naturale de auto-vindecare ale corpului. Tu esti stapanul propriilor tale ganduri si raspunderea de a proteja ceea ce gandesti iti revine numai tie.

Asadar, ce ganduri alegi pentru a face bine corpului tau?

Sursa