Uleiul de oregano are proprietati vindecatoare uimitoare si este un subiect de mare interes in ultima vreme. Din cele 52 de plante medicinale testate, numai uleiul de oregano a reactionat pozitiv atunci cand a fost vorba de tratamentul Candida, E. coli si salmonella.
Oregano este o planta mediteraneana considerata a fi una dintre cele mai vindecatoare plante din lume. Uleiul sau derivat din specii salbatice de oregano prin intermediul unui proces special de distilare este foarte apreciat. Studiile au aratat rezultate noi in care au descoperit ca uleiul de fenol de oregano, carvacrolul, dezactiveaza microorganismele periculoase si contaminantii la un nivel in care poate influenta in mod pozitiv prepararea si siguranta alimentara.
Uleiul de oregano are proprietati antibacteriene, precum si antioxidanti si poate distruge carcinogeni in procesul de preparare a alimentelor la temperaturi inalte.
Cand adaugam ulei de oregano in carnea tocata de vita carvacrolul previne 78% din formarea moleculelor heterociclice carcinogene care apar atunci cand grasimea animala este preparata la temperaturi ridicate.
Un alt studiu a constatat ca uleiul de oregano poate distruge salmonella si Escherichia Coli. Studiile arata ca folosirea uleiului de oregano este extrem de benefica si ca poate fi aplicata in productia de alimente industriale.
Uleiul de oregano poate fi uneori extrem de eficient, ceea ce inseamna ca ar putea inlocui majoritatea alimentelor care trateaza colonul, ficatul si sistemul digestiv. Aceasta este o veste buna pentru persoanele care au Candida, infectii fungice, etc. Intr-un studiu, 77% dintre pacientii care au folosit ulei de oregano timp de sase saptamani au fost capabili sa trateze complet Candida.
Uleiul de oregano este util si ne poate ajuta sa prevenim acumularea de greutate corporala in exces. Cateva dintre incredibilele sale beneficii vor fi prezentate in randurile urmatoare:
Proprietati anti-bacteriene
Carvacrolul este cea mai valoroasa substanta medicinala gasita in oregano. Are proprietati antibacteriene puternice. Oamenii de stiinta britanici au facut cercetari care au confirmat faptul ca uleiul de oregano actioneaza asupra a 25 de bacterii diferite. Uleiul este extrem de eficient impotriva microbilor care promoveaza infectii ale intestinului si ale tractului urinar, febrei tifoide, holerei, ulcerelo si infectiilor pielii. In plus, fata de uciderea bacteriilor, are o activitate antivirala puternica, protejeaza impotriva gripei, racelii, oreionului, etc.
Proprietati antifungice
Proprietatile agresive anti-fungice ale uleiului de oregano previne infectiile persistente, cum ar fi candidoza si infectiile fungice prezente la nivelul unghiilor. Cand vine vorba de tratarea candidozei, trebuie baut uleiul, iar pentru tratarea ciupercilor prezente la nivelul unghiilor, trebuie aplicat la nivel local.