Dincolo de stereotipuri – Acesti oameni iti vor demonstra ca varsta nu conteaza si te vor motiva la culme!

1152

Mark Twain a spus odata ca “Varsta este o chestiune a mintii asupra materiei. Daca nu te deranjeaza, nu conteaza.”  Dar, cu toate aceste stereotipuri negative in ceea ce priveste imbatranirea, este destul de dificil pentru majoritatea dintre noi sa o asociem cu altceva decat cu dureri, slabiciune si lipsa de libertate si mobilitate. Astfel, cu scopul de a zdruncina din temelii aceste stereotip, jurnalistul si fotograful Vladimir Yakovlev si-a propus a plece intr-o calatorie in care sa gaseasca oamenii care sa poata demonstra ca varsta nu are nimic de a face cu fericirea sau cu urmarirea pasiunilor interioare.

Acestia sunt oamenii frumosi pe care i-a descoperit Yakovlev in calatoria sa si care, speram noi te vor motiva indeajuns de mult pentru a-ti duce la indeplinire toate pasiuni pe care ti le-ai propus de foarte multa vreme, dar pe care le-ai evitat sustinand ca “este prea tarziu”. Acesti oameni sunt dovada vie a faptului ca niciodata nu este prea tarziu pentru a face ceea ce-ti doresti! Acestia sunt maratonisti, skateboarderi, patinatori si DJ.  In cazul in care va intrebati ce a aflat Yakovlev in urma acestei frumoase calatorii, declaratia sa va poate raspunde: “Viata dupa varsta de 60 de ani poate fi cea mai frumoasa perioada a vietii tale. Poti sa fii fericit”, a spus el.

1. Greta Pontarelli, 63 de ani

01

Greta a inceput sa practice dansul la bara in urma cu doi ani, atunci cand a fost diagnosticata cu osteoporoza , o afectiune care distruge densitatea osoasa. “Pentru consolidarea oaseor mele, am nevoie de un efort fizic intens. Dar ridicarea greutatilor mi s-a parut o activitate plicitisitoare. De aceea, mi-am indreptat atentia catre dansul la bara.”

2. Lloyd Kahn, 79 de ani

02

Lloyd Kahn a incercat pentru prima oara skateboardingul la varsta de 65 de ani. S-a urcat pe placa, a cazut imediat si s-a ranit la mana. In urma acestei experiente el nu a renuntat, ci a concluzionat ca este necesar sa poate echipamentul complet de protectie – genunchiere, cotiere, palmare si o casca. Lloyd, care este acum in varsta de 79 de ani, a spus “Eu nu fac trucuri speciale. Nu merg precum adolescentii. Incerc sa nu merg prea repede, astfel incat sa pot sari oricand de pe placa si sa pot ateriza pe picioarele mele.”

3. Paul Fegen, 80 de ani

03

In cea mai mare parte a vietii sale, Paul Fegen a fost un multi-milionar. Astazi, la varsta de 80 de ani, el este un magician. Paul a intrat in faliment si a pierdut tot ceea ce avea la varsta de 66 de ani. Acum, principala sa sursa de venit provine din onorariul pe care il primeste pentru performatele sale.

4. Yvonne Dole, 89 de ani

0404.1

Yvonne a fost implicata intr-un accident de masina la varsta de 80 de ani, rezultaul fiind o comotie destul de grava. Medicii au sfatuit-o sa renuntel a patinele ei. Astazi, la varsta de 89 de ani, ea continua sa participe la competitii. “Astazi, daca ma cuprinde o stare proasta, privesc la colegele mele cu sacii de oxigen, imi pun patinele in picioare si zambesc.”

5. Montserrat Mecho, 80 de ani

05

Montserrat Mecho este cea mai fericita atunci cand sare din avion cu parasuta. In utlimii ani a sarit de mii de ori, iar cautarea fericirii o aduce iar si iar in aer. Dincolo de sariturile cu parasuta, Monserrat a doborat si cateva recorduri de natatie. Ea practica, de asemenea, schi alpin, windsurf si scufundari.

6. Nina Melnikova, 79 de ani si Antonina Kulikova, 79 de ani

06

Nina si Antonina s-au apucat de practicat Aikido in jurul varstei de 70 de ani, iar acum se antreneaza cel putin de doua ori pe saptamana. Fiecare antrenament dureaza in jur de doua ore.

7. Johanna Quaass, 88 de ani

07

La varsta de 88 de ani, Johanna este o adevarata stea a gimnasticii. Ea a inceput sa se antreneze la implinirea varstei de 56 de ani.

8. Duan Tzinfu, 76 de ani

0808.1

Duan Tzinfu demonstreaza o flexibilitatea uimitoare la varsta pe care o are. A inceput sa se antreneze la implinirea varstei de 60 de ani. Inaintea inceperii antrenamentelor, a lucrat vreme de 40 de ani intr-o unitate de productie de sticla, ceea ce insemna ca se misca destul de rar, iar flexibilitatea pe care o prezinta acum este o chestie dobandita in ultimii 16 ani de viata.

9. Pat Moorhead, 80 de ani

09

La implinirea varstei de 80 de ani, Pat a sarbatorit evenimentul prin efectuarea unui numar de 80 de salturi consecutive cu parasuta. Pat isi petrece majoritatea timpului calatorind in jurul lumii alaturi de sotia sa. Cei doi au vizitat peste 180 de tari.

10. Ruth Flowers, 73 de ani

10

Ruth a decis sa devina dj la varsta de 68 de ani, lipsita fiind de orice experienta anterioara in acest domeniu. La varsta de 73 de ani cat are acum, Ruth se bucura enorm de performatele pe care le ofera in cluburile de noapte si pentru zborurile in jurul lumii.

11. John Lowe, 94 de ani

11

John s-a apucat de balet la implinirea varstei de 80 de ani. Acum, la varsta de 94 de ani, danseaza profesionist si se bucura de simpatia publicului.