Cum putem optimiza uimitoarele beneficii ale turmericului?

1374

Probabil cunosti deja faptul ca turmericul este unul dintre cele mai discutate condimente si cu siguranta unul dintre cele mai studiate. Nu cu mult timp in urma am suferit de depresie si de o forma severa de anxietate, iar ajutorul nu a venit sub forma unor produse farmaceutice extrem de scumpe, ci sub forma de turmeric. De atunci am ramas fascinata de aceasta radacina minune.

Exista atat de multe beneficii oferite de aceasta radacina, dar pentru a te asigura ca organimul tau beneficiaza de toate acestea, este foarte important sa inveti cum sa o mananci.

Turmericul este solubil in ulei, ceea ce inseamna ca, pentru ca organismul tau sa asimileze toti nutrientii pe care ii ofera, este recomandata sa consumi combinatia de ulei organic si de turmeric. Atunci cand folosesti acest condiment la gatit, foloseste-l alaturi de ulei de cocos sau de ulei de masline organic.

Ce cantitate de turmeric pot consuma?

Doza zilnica recomandata de turmeric pentru adulti este de aproximativ o lingurita, dar, cu toate acestea, in scopuri terapeutice se recomanda ca aceasta cantitate sa fie administrata zilnic sau de cel putin trei ori pe saptamana, pentru o perioada mai lunga de timp, cu scopul de a avea un efect maxim asupra sanatatii.

In cazul persoanelor in varsta si in cazul celor mici, doza trebuie redusa la jumatate ( ½ lingurita) si administrata o data pe saptamana initial, pentru ca mai apoi doza sa fie administrata in functie de nevoile personale.

*Inaintea unei cure cu turmeric va recomandam sa discutati cu medicul dumneavoastra. In cazul celor carora turmericul le provoaca indigestie sau reactii ciudate, va recomandam sa consultati medicul si sa incetati imediat utilizarea acestui condiment.

In cazul in care doresti sa optimizezi beneficiile acestui condiment consuma-l in combinatie cu piper negru. Atunci cand turmericul si piperul negru sunt ingerate impreuna, piperul negru creste biodisponibilitatea turmericului cu 2000%.

Sfaturi suplimentare

#1. Nu consuma turmeric pe stomacul gol;

#2. In cazul in care suferi de calculi biliari discuta cu medicul tau inainte de administrarea turmericului (acest condiment creste productia de bila si ar putea agrava calculii biliari)

#3. Nu consuma turmeric in combinatie cu orice subtietor de sange medicamentos, cum ar fi aspirina, ibuprofen sau warfarina, doarece turmericul este un subtietor de sange natural.

Sub ce forma pot consuma turmeric?

Unii oameni prefera sa adauge turmeric in paharul lor cu lapte cald. Aceasta este o idee excelenta, insa deoarece turmericul este solubil in ulei, poate forma mici aglomerari (cocoloase) de turmeric in paharul cu lapte.

In cazul in care preferi o alta varianta, mult mai simpla, acest condiment este disponibil la cele mai multe plafaruri sau farmacii sub forma de capsule.  Acesta nu este unul dintre modurile mele preferate de administrare, deoarece turmericul este o planta. Din acest motiv am preferat intotdeauna sa o consum in forma sa bruta.

De asemenea, turmericul poate fi adaugat si la mai multe feluri de mancare, in special atunci cand innabusi legume. Adauga piper negru, turmeric si ulei de nuca de cocos la innabusirea legumelor. De asemenea, imi place sa adaug turmeric si la supe, cartofi prajiti, iaurt si peste.

Deoarece turmericul este un condiment extrem de puternic si datorita capacitatii sale de a-ti schimba starea de sanatate, iti recomand sa consulti un doctor naturist sau un medic de familie inainte de a incepe o dieta pe baza de turmeric.

De asemenea, aminteste-ti: cumpara intotdeauna turmeric organic de la surse de incredere!