Cele SASE lucruri amintite recent de sufletul meu

972

Nu cu mult timp in urma, dupa o perioada un pic mai dificila, mi-am amintit anumite lucruri evidente, dar in acelasi timp trecute cu vederea de mult prea multi oameni. Astfel, am decis sa le impartasesc cu tine.

Iata care sunt cele SASE lucruri amintite recent de sufletul meu:

#1. Iubeste vidul

Cautarea iubirii si a validarii exterioare pentru a-ti umple micile pete de goliciune si de singuratate din centrul vietii tale este o strategie sortita esecului. Fiecare dintre noi suntem nevoiti sa dansam cu singuratatea in viata si nimeni nu poate face acest sentiment sa dispara. Cu toate acestea, noi trebuie sa-l confruntam continuu, sau mai bine spus sa invatam sa iubim acel gol si sa il infruntam in mod direct. In cazul in care putem fi prieteni cu acel spatiu gol, cu partea din spate a lumii, atunci dragostea si prietenia vor veni treptat in vietile noastre.

#2. Aminteste-ti de roata Ferris

Fiecare dintre noi suntem calatori intr-o asemenea roata. Fiecare dintre noi avem momente cand suntem la inaltime si momente nu tocmai placute. Fiecare dintre noi am ras, am plans, am suferit, am fost coplesiti de emotii pozitive si de emotii nu tocmai dorite. De mult prea multe ori ma trezesc in toiul noptii si am un sentiment coplesitori care imi spune ca fiecare dintre noi suntem niste calatori intr-o roata cosmica uriasa.  Asa ca, incercarea de a arata un pic de compasiune fata de tine si fata de ceilalti calatori merita intotdeauna. Chiar daca suntem inamici acum, probabil, in marea schema a lucrurilor, cu totii suntem vechi prieteni.

#3. Umorul poate fi o practica spirituala

Nu cu mult timp in urma am realizat ca propriul meu simt al umorului tinde sa se aprofundeze in pas cu propria mea tristete. Sentimentul de fericire si de entuziasm este unul dintre cele mai mari daruri pe care le poti primi dupa supravietuirea unor perioade de depresie severa. Acesta furnizeaza, de asemenea, un mecanism consolidat de adaptare pentru viitoarele episoade de depresie.

#4. Fii bland cu tine insuti!

Ar trebui sa ne tratam corpurile si mintile noastre ca fiind ceea ce sunt, mici animalute vulnerabile si adorabile. Acestea pier cu trecerea timpului si ar trebui sa ne permitem sa le oferim dragostea pe care i-am oferi-o unui lucru care moare in fiecare zi cate putin, chiar si in mijlocul perioadelor dominate de confuzie.

#5. Cultiva iertarea

Nu ma simt ca si cand am avut vreodata dusmani reali, desi in ultimii ani am trait exprienta de a fi profund dezamagit si ranit de cativa dintre oamenii la care am tinut enorm. Pentru prima data in viata mea cred ca am simtit manie reala si resentimente, dar eu cred si stiu ca, desi este important sa imi asum si sa procesez aceste sentimente, ar fi pacat sa ma indepartez de acestea fara a profita de oportunitatea de a lucra asupra capacitatii mele de a ierta.

Fiecare dintre noi suntem implicati in aceast joc haotic si ar trebui sa facem tot posibilul sa nu tinem ranchiuna fata de cei din jurul nostru, indiferent de ceea ce fac. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca suntem obligati sa acceptam in viata noastra persoane care ne ranesc. De asemenea, este la fel de important sa ne iertam pe noi insine. Asa ca, haide-ti sa ne impacam si sa fim prieteni.

#6. Bucura-te de ceea ce este aici cat mai esti aici

Ar trebui sa fim pasionati si ar trebui sa lucram la construirea unui viitor mai bun, dar in acelasi timp este foarte important sa ne aratam aprecierea pentru ceea ce exista deja. Totul este temporar: tu, eu, ei. Bucura-te de lume asa cum este ea, pentru ca intr-o zi totul o sa dispara, iar ceea ce urmeaza dupa aceea mai mult ca sigur nu o sa se supuna acelorasi reguli. Bucura-te de acest joc al vietii si urmareste-l cat mai poti.