Splinuta si sanatatea renala – Cele PATRU lucruri pe care ar trebui sa le cunosti

1461

Splinuta (Solidago virga – aurea), o planta utilizata ca tratament pentru diabet, guta sau artrita, mai este cunoscuta in popor si sub denumirea de “floarea boiereasca” sau de “varga de aur”. In timp ce medicina populara o priveste ca fiind o alegere naturala pentru sustinerea organismului impotriva unei game largi de probleme, capacitatea sa de a sprijini sanatatea sistemului renal si a tractului urinar, depaseste cu mult folclorul popular. De fapt, stiinta moderna o considera a fi o alegere perfecta si sustine utilizarea sa ca protector al sistemului renal si al tractului urinar. Iata care sunt cele PATRU lucruri pe care ar trebui sa le cunosti despre Splinuta si despre sanatatea sistemului renal:

1. Detoxifierea sistemului renal

Splinuta are proprietati diuretice care sprijina eliminarea excesului de apa din organism, prin cresterea fluxului de urina prin intermediul rinichilor si a vezicii urinare. Astfel, irigarea rinichilor si eliminarea depunerilor renale, care ar putea cauza aparitia peitrelor la rinichi, este sporita. Aceasta sustine, de asemenea, starea generala de sanatate a sistemului renal si a tractului urinar, eliminand organismele daunatoare care ar putea provoca daune la nivelul intregului organism.

2. Calmeaza si protejeaza

Splinuta este un agent calmant si de tonifiere pentru tractul tau urinar. Studiile de laborator au raportat capacitatea sa de a reduce edemele. Atunci cand disconfortul si edemele sunt reduse, tesutul este mult mai tonificat, iar in cazul tractului urinar calea este una mai neteda. Acest lucru permite o mult mai usoara eliberare a mineralelor, care ar putea provoca aparitia pietrelor la rinichi.

3. Sprijina sanatatea tractului urinar

Efectul diuretic pe care-l detine Splinuta, atunci cand este combinat cu alte metode de tratament ale infectiilor urinare, si-a dovedit eficienta in prevenirea infectiilor urinare recurente, in comparatie cu abordarile individuale. Un alt studiu a analizat splinuta ca pe o abordare complementara pentru tratamentul cu antibiotice. Participantii care au luat atat splinuta cat si antibioticul s-au bucurat de mult mai putine recidive ale infectiilor tractului urinar, comparatic cu participantii din alte grupuri.

4. Are foarte putine efecte secundare

Nu au existat sudii in cadrul carora splinuta a fost folosita ca terapie pentru tractul urinar care sa raporteze efecte secundare negative. Remediile pe baza de plante, cum ar fi acesta, va pot oferi o mult mai buna calitate a vietii in comparatie cu alte optiuni medicale, deoarece isi ating scopul dorit, fara neplacerile cauzate de efectele secundare nedorite.