Cele OPT modalitati prin care iti poti recapata controlul asupra mintii tale

1308

Inca de la inceputul vietii, mintea ne este conturata de mediul in care traim si de restul lumii. Pe masura ce inaintam in varsta, realizam ca trebuie sa ne recapatam controlul asupra propriilor minti.

De la ce sau cine trebuie sa recapatam acest control? Pai, partial, de la indoctrinarea institutiilor si vasta programare culturala si sociala care ne-au influentat foarte mult identitatile si modul in care ne vedem pe noi insine si actiunile noastre.

Nu trebuie sa te comporti ca o persoana care are nevoie sa fie condusa si nu trebuie sa stai intr-un scaun la serviciu sau sa lucrezi la birou pentru a te conforma. Relatiile tale nu trebuie sa fie demne de show-uri de divertisment. Energiile tale zilnice nu trebuie folosite pentru drama inutila care te distrag de la intelesuri si conexiuni mai profunde ale lumii. Trebuie sa scapam de aceste daune din interiorul nostru pentru a schimba lumea din jur.

Distragerile sunt pretutindeni, atragandu-ne atentia si modelandu-ne mintile pentru a ne face sa ne concentram asupra lucrurilor superficiale, facandu-ne astfel sa fim lipsiti de putere. Aceste distrageri au ca scop sa ne transforme in consumatori compulsivi si egoisti, si nu in membri ai unei comunitati, si de a rupe legaturile dintre noi, distrugand astfel si dorinta de a face o schimbare globala prin actiunile zilnice ale fiecaruia.

Vreau sa incepi sa iti controlezi din nou mintea, pentru ca eu cred ca este indispensabil pentru sanatatea si bunastarea ta si pentru cea a lumii din jurul tau.

Iata care sunt cele OPT modalitati prin care iti poti recapata controlul asupra mintii tale:

8. Alege cu mare grija sursele tale de informare

Firmele de studiu al pietei din toata lumea identifica sabloane, cumpara informatii si studiaza obiceiurile consumatorilor cu scopul de a te determina sa cumperi produse de la companiile care le angajeaza.

Daca ai obiceiul de a ceda si de a cumpara in mod impulsiv lucruri nesanatoase, precum sunt produsele fast food, comerciantii stiu exact probabilitatea ca tu sa cumperi in mod impulsiv. Ne prezinta reclame pana cand vointa noastra slabeste, iar noi cedam.

Aceasta este o forma de control a gandirii practicata ,in mod public, in fiecare zi. Este una manipulativa, creeata cu scopul de a fi manipulativa. Trebuie sa-ti recapeti controlul de la aceste mega-corporatii foarte bogate. Poti face asta doar avand o vointa de fier, luand decizii sanatoase care sprijina comunitatea ta locala.

Media incearca mereu sa ne faca sa investim in povesti inventate precum filmele si programele de televiziune, sa acordam atentie unor personaje fictionale, in loc sa acordam atentie sincera si deplina vietilor noastre.

Fii foarte selectiv in alegerea surselor tale de informare, pentru ca e posibil ca ele sa iti consume energia. Nu spun asta pentru a te inspaimanta, ci pentru a te ajuta sa realizezi potentialul incredibil si valoarea energiei, atentiei si a deciziilor tale.

7. Stabileste obiceiuri sanatoase pentru fiecare zi

Ritualurile de zi cu zi reprezinta cea mai utila forma de control al mintii.

Depinde de tine cum alegi sa-ti organizezi ziua, de dimineata pana seara. Constientizeaza ca scopul firmelor de pretutindeni este sa plaseze produsele si reclamele lor in obiceiurile tale zilnice. Exista foarte multe intreprinderi care au scopul de a te sprijini si de a iti imbunatati stilul de viata. Trebuie doar sa fii selectiv in privinta lor.

Timpul, spatiul si actiunile tale sunt foarte valoroase, iar ritualurile tale zilnice reprezinta ocazii de a realiza importanta ta si a vietii tale. Fa alegeri pozitive si tine minte: consistenta este esenta procesului de recapatare a controlului asupra mintii tale.

Sfat: Contureaza o zi perfecta, incepand de la ceea ce faci cand te scoli din pat, continuand cu modul in care vrei sa-ti petreci ziua si cu modul in care vrei sa se incheie. Lucreaza in fiecare zi pentru a-ti modela viata dupa aceasta zi perfecta.

6. Fa exercitii fizice pentru a te simti bine in propria-ti piele

Stiai ca s-a dovedit stiintific ca exercitiile fizice te fac mai destept?

Orice forma de exercitiu imbunatateste functiile cognitive, te ajuta sa iti reconstruiesti legaturile neuronale din creier si previn degradarea functiilor creierului.

Corpurile noastre sunt extensii ale mintii si ale inimii noastre. Energia stagnanta a psihicului se acumuleaza in corp, iar multi oameni incep sa isi iasa din ritm, ajungand astfel sa se uite mai mult la televizor, sa foloseasca mai mult internetul, sa isi formeze obiceiuri care nu stimuleaza psihicul si sa aiba obiceiuri alimentare impulsive si nesanatoase. Nu merge pe acest drum, iar daca esti deja pe acest drum, opreste-te! Asta iti poate pune multe probleme, dar nu renunta. Poti face asta!

5. Invata sa te concentrezi fara sa te lasi distras

Valorificarea capacitatii noastre de a ne concentra pe un singur lucru este un aspect esential autocontrolului pe plan psihic. Gandurile noastre adesea ratacesc si, ratacind astfel, ajungem in diverse locuri si in gaurile negre create de mass-media si de internet, acolo unde nu am intentionat niciodata sa ajungem.

Este extrem de important sa invatam sa valorificam acea energie si sa o folosim intr-un anumit domeniu. Sa facem asta constant poate fi o provocare, pentru ca influentele culturale si tehnologice ne bombardeaza cu stimuli neuronali care provoaca secretia de substante chimice ce dau o stare de bine, chiar daca ne concentram pe mai multe lucruri si suntem dezorganizati.

4. Alege cu grija lucrurile in care iti investesti energia

Vad in fiecare zi oameni care investesc prea multa energie in lucruri care nu le sunt pe plac. Si eu sunt la fel de vinovat, pentru ca este foarte usor ca atentia sa-ti fie captata de ultimele trenduri, de scandalurile din media sau de o persoana problematica din viata ta.

Foloseste-ti energia cu foarte mare atentie si asigura-te ca in fiecare zi, majoritatea atentiei si energiilor tale sunt indreptate catre ceea ce vrei pentru tine insuti, in viata ta, in relatiile tale si mediul tau uzual. Daca gasesti ca ai investit deja prea multa energie in ceva in care ai fi preferat sa nu fi investit, intreaba-te ce ai de invatat din acea situatie, incepand mai apoi, cu grija si consideratie, sa iti reduci interesul fata de aspectul respectiv.

Nu te grabi! Graba de a face anumite schimbari in ceea ce priveste atentia pe care o aloci lucrurilor din viata ta poate uneori sa ne faca sa acordam atentie altui fapt care nu ne este nici el de folos.

3. Puterea perspectivei

Perspectiva noastra asupra vietii schimba literalmente realitatea in care traim. Acest fapt a fost dovedit de fizica cuantica si de studii asupra influentei gandurilor si emotiilor noastre asupra structurii apei.

Un set de circumstante nu are raspunsuri predeterminate. Nu trebuie ca reactiile tale asupra unui aspect al vietii tale sa fie determinate de reactiile altora in situatii similare. Sa-ti recapeti controlul asupra mintii inseamna sa realizezi pe deplin ca suntem responsabili de actiunile noastre. Trebuie sa renuntam la tendinta de a fi impulsivi, o tendinta care ne face sa ne simtim lipsiti de putere.

Cu o perspectiva adecvata, lumea ta de vis devine o posibilitate reala si de actualitate.

2. Deprinde un mestesug

Incepe sa inveti, sa urmezi si sa practici ceva care te inspira cu adevarat. “Sociological Studies” de Malcolm Gladwell spune ca trebuie sa facem ceva timp de aproximativ 10,000 de ore inainte sa devenim maestri.

Asta inseamna, de asemenea, mult timp de concentrare a atentiei asupra acelui lucru. Mintea noastra se lasa ghidata de dorintele noastre, dar fara acea concentrare, suntem vulnerabili la influente care ne fac impulsivi.

1. Creeaza o legatura constanta cu spiritul tau

Spiritul ne este cel mai de pret aliat in vederea propriei eliberari. Imi place sa spun ca cel mai bun remediu pentru traiul in matrice este sa fii conectat la Univers ca intreg.

Legatura noastra cu Spiritul, Natura si Inteligenta Universala are scopul de a ne ilumina si de a ne facilita evolutia. Trebuie sa ne decidem asupra viitorului pe care vrem sa il cream prin gandurile si actiunile noastre, iar Spiritul vrea sa ne calauzeasca catre cel mai bun rezultat.

Chiar si asa, liberul nostru arbitru este cel care da recapatarii controlului psihic un caracter esential, deoarece exista riscul sa traim vieti create de altii pentru noi daca nu ni le cream singuri.

Spiritul exista pentru a te ghida, a te linisti si pentru a te ocroti prin dragoste.

Este imposibil sa negam faptul ca gandurile noastre au putere. Trebuie sa valorificam acea putere, folosind energia emotiilor noastre pentru a ne tine psihicul sub control. Astfel ne oferim noua insine oportunitatea de a atribui lumii si noua insine mai multa dragoste, insemnatate si consideratie.

Reprogramandu-ne constiinta pentru a obtine o viziune mai vasta asupra noastra si a vietilor noastre, putem apoi sa ne folosim mintea pentru a dezvolta si a contura acea viziune. Impreuna putem fauri o lume pe placul tuturor.