Cele ZECE principii de viata ale oamenilor cu adevarat intelepti

1623

Iata care sunt cele ZECE principii de viata ale oamenilor cu adevarat intelepti:

1. Nu trai cu speranta ca trupul tau va fi lispit de boli. Daca boala nu-si va face aparitia, vei cadea in ispita arogantei si vei actiona imoral. Prin urmare, omul intelept este de parere ca bolile sunt adevarate lectii de viata din care poti invata foarte multe.

2. Nu te astepta la o viata lipsita de greutati. Fara experientele dificile, vei deveni o persoana aroganta si laudaroasa. Prin urmare, omul intelept descopera foarte multa intelepciune in obstacolele vietii.

3. Nu te astepta sa inveti autodisciplina in lipsa greutatilor de viata. Fara greutati, invatarea va fi intotdeauna incompleta. Prin urmare, omul intelept priveste obstacolele ca fiind simple evenimente ale vietii de zi cu zi.

4. Vor exista intotdeauna persoane in viata ta care nu vor fi de acord cu planurile ale. In cazul in care nu ar exista aceste persoane, nu ai fi in stare sa inveti. Prin urmare, omul intelept este de parere ca ar trebui sa te imprietenesti cu cei care se vor impotrivi vointei tale proprii, pentru a putea sa inveti cat mai multe pretioase lectii de viata.

5. Nu te astepta ca planurile tale sa fie implinite cu usurinta. In cazul in care acestea sunt usor de implinit, vei deveni o victima a trufiei. Prin urmare, omul intelept priveste depasirea obstacolelor ca fiind adevarate lectii de viata.

6. Nu te imprieteni cu o persoana din interes. Omul intelept intelege ca prin aceasta mentalitate nu face decat sa se raneasca pe sine insusi.

7. Nu te astepta ca ceilalti sa fie intotdeauna de acord cu tine. In cazul in care o vor face, vei crede ca ai intotdeauna dreptate. Prin urmare, omul intelept cauta sa-si faca prieteni si printre persoanele care nu vor fi intotdeauna de acord cu el, astfel incat, acesta sa poata invata pretioase lectii de viata.

8. Nu te astepta sa primesti ceva in schimb atunci cand ajuti pe cineva. In cazul in care astepti ceva in schimb, vei deveni o victima a trufiei. Prin urmare, omul intelept uita si incearca sa fie multumit doar cu ajutorul pe care l-a acordat.

9. Nu te astepta sa castigi mai mult decat energia si efortul pe care l-ai depus. In cazul in care vei castiga mai mult in comparatie cu efotul depus, vei avea ganduri negre si progresul tau va fi impiedicat. Prin urmare,  omul intelept reuseste sa fie multumit si cu profituri modeste.

10. Nu incerca intotdeauna sa-ti justifici sentimentele de victimizare. In cazul in care va trebui sa-ti justifici sentimentele de victimizare, va fi nevoie intotdeauna sa dai vina pe ceva sau pe altcineva. Prin urmare, omul intelept intelege ca prin experienta poate reusi sa deschida portile autodisciplinei.